Gemeente Zoetermeer

Tijdelijke opheffing Blauwe Zone Timmermanshove, per 1 januari 2004

Sinds 1 januari jl. is de Blauwe Zone in de Hovenbuurt uitgebreid met de Timmermanshove. Directe aanleiding voor dit besluit was een aantasting van het woongenot als gevolg van parkeeroverlast veroorzaakt door langparkeerders. Deze langparkeerders waren veelal medewerkers of bezoekers van het ministerie van OC&W.

In het ministerie van OC&W zijn circa 2.400 personen werkzaam. Het kerndepartement (± 1.600 medewerkers) verhuist in september a.s. naar een nieuw gebouw in Den Haag. In Zoetermeer blijven werkzaam de medewerkers van het agentschap Centrale Financiële Instellingen(CFI) en de bouwdienst Rijkswaterstaat.

Nieuwe gebruiker
Het gebouw is eigendom van de Rijksgebouwendienst en de toekomstige huurder wordt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Deze zal eerst haar intrek in het gebouw nemen als er de nodige voorzieningen in en rond het gebouw zijn getroffen. Naar verwachting zal het gebouw omstreeks 2007 of zoveel eerder worden opgeleverd. De AIVD wil voorkomen dat omwonenden met parkeeroverlast te maken krijgen. En de gemeente stelt in de besprekingen het parkeren expliciet als te regelen onderwerp aan de orde.

Nieuwe situatie
Gelet op de gewijzigde situatie is er aanleiding om de Blauwe Zone voor de Timmermanshove per 1 januari 2004 op te heffen. Naast bovengenoemde argumenten speelt mee, dat de uitbreiding van de Blauwe Zone per 1 januari 2003 een nieuw "grensgebied" heeft gekregen als gevolg waarvan een deel van de bewoners van de Justus van Effenhove en leerkrachten van de scholen aan de Nesciohove en bewoners uit dat gebied een parkeerprobleem ervaren. Anderzijds is komen vast te staan dat er tijdens kantooruren een groot aantal parkeerplaatsen op de Timmermanshove onbenut blijft.

De situatie is voor het gemeentebestuur aanleiding om van
1 januari 2004 tot het moment waarop de AIVD haar intrek in het ministeriegebouw zal nemen de Blauwe Zone aan de Timmermanshove op te heffen. Voor het nemen van genoemde maatregel is een verkeersbesluit noodzakelijk. Tot maandag 21 juli a.s. hebben omwonenden de gelegenheid om hun zienswijzen op het voornemen in te dienen. Uw reactie kunt u sturen aan de gemeente Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer, o.v.v. 'reactie opheffing Blauwe Zone Timmermanshove'.

Laatste wijziging: 16-06-2003