Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.15 uur

Drie maal is scheepsrecht

MONTFOORT Maandagmiddag 16 juni 2003 slaagde een automobiliste op de M.A. Reinaldaweg erin om maar liefst 3 maal door dezelfde radarwagen van de politie geflitst te worden.

De eerste keer reed zij 91 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan, en daarna nog twee maal 94 km/uur. Naast deze drie bekeuringen reden nog slechts 30 bestuurders te hard. Dat betekent dat 1353 bestuurders zich wél goed aan de snelheid hielden.

Baldadigheid

BREUKELEN- Maandag werd een man aangehouden voor baldadigheid. Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding dat een man met ontbloot bovenlijf bij het station van Breukelen bouwhekken omver aan het gooien was. Ter plaatse gekomen zagen de agenten inderdaad omgegooide hekken liggen. De 28-jarige omgooier werd aangehouden.

Na verhoor kreeg hij een bekeuring en omdat de man in verwarde toestand verkeerde is hij opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Bedreiging

MIJDRECHT- Op de Prinses Margrietlaan zijn maandag twee jongens aangehouden voor bedreiging.

Een 15-jarige jongen uit Wilnis deed maandag aangifte van bedreiging. Omstreeks 12.00 uur werd hij op de Botdrager bedreigd door twee 14-jarige jongens uit Mijdrecht en Vinkeveen. Daarbij lieten de jongens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien. De jongen kon wegfietsen en deed aangifte. De politie kon de jongens om 14.00 uur aanhouden op de Prinses Margietlaan. Ze werden ingesloten voor verhoor.