Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 17 juni 2003

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Noord-West en Midden Twente:

Aanrijding materieel

Auto met aanhanger in de vangrail beland

Enter

Op maandag 16 juni '03 omstreeks 7.48 belandde een 27-jarige bestuurder uit Rijssen met zijn bedrijfsauto en aanhanger in de vangrail op de A1 thv Enter. De bestuurder was met zijn aanhangwagen (>750 kg) in de slip geraakt. Volgens de bestuurder blokkeerden plotseling de wielen van de aanhangwagen. Omdat de man geen B/E rijbewijs heeft wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De aanrijding was eenzijdig en niemand raakte gewond. De auto en aanhanger werden afgesleept. (bps: 03-079312

Suikergehalte automobilist te laag

Diabetici staande gehouden na merkwaardig rijgedrag

Enter

Toen agenten assisteerden bij bovengenoemde aanrijding werden zij bijna door een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn aangereden. Een automobilist die achter deze bestuurder had gereden stopte bij de agenten en vertelde hun dat de man al enige tijd een slingerend en merkwaardig rijgedrag had. De agenten zijn daarop de bestuurder gevolgd en hebben hem laten stoppen. Bleek dat de bestuurder compleet van de wereld was. Nadat de man zijn suikergehalte had getest bleek dat hij deze veel te laag had. De man werd door de politie overgebracht naar het bureau te Wierden en voorzien van zoete etenswaren. Nadat de man weer een acceptabele suikerscore had mocht hij verder rijden.(bps: 03-079286)

Wierden

Op maandag 16 juni '03 omstreeks 13.09 uur kwam er een melding van een man die onder invloed zou rijden over de Rijssensestraat. Politieagenten troffen de 87-jarige automobilist uit Vriezenveen aan. Bleek dat ook hij een 'hypo' had (een te lage suikerspiegel). Een ambulance heeft de man overgebracht naar het ziekenhuis te Almelo.

Aanhouding gezochte

Man had boete openstaan

Losser

Agenten hebben op maandagochtend 16 juni '03 een bezoek gebracht aan een 48-jarige man uit Losser. Hij had nog een boete voor onverzekerd rijden openstaan. Betrof een bedrag van E 538,00. Omdat hij dit niet kon betalen moet hij hiervoor 8 dagen een gevangenisstraf uitzitten.

(bps: 03-079248)

Diefstal vrachtwagen

Een gestolen vrachtwagen werd teruggevonden in Amersfoort

Almelo

Op maandag 16 juni '03 deed een 34-jarige werknemer van een transportbedrijf te Almelo aangifte van diefstal van een vrachtauto. De auto is op zondag 15 juni omstreeks 4.30 uur gestolen. De auto stond geparkeerd op het Bedrijvenpark Twente te Almelo. Omstreeks 17.00 uur die dag werd de eigenaar van het bedrijf door de politie geïnformeerd dat zijn vrachtwagen in Amersfoort was aangetroffen. De dader(s) heeft/hadden een ruitje en het stuurslot vernield. (bps: 03-079461)

Diefstal auto

Personenauto gestolen van parkeerterrein

Holten

Op maandag 16 juni '03 deed een 39-jarige man uit Almere aangifte van diefstal van zijn personenauto. Hij had zijn auto op zondag 8 juni j.l. geparkeerd op het parkeerterrein Struik aan de A1 te Holten. Toen hij gisteren zijn auto weer wilde ophalen bleek deze te zijn gestolen. Het betreft een zwarte auto van het merk Lancia Dedra voorzien van het kenteken ND-DB-33.

(bps: 03-079653)

Rijden met ontzegging

Automobilist rijdt met ontzegging

Oldenzaal

Op maandag 16 juni '03 omstreeks 13.20 uur zag een motoragent een 35-jarige automobilist uit Oldenzaal rijden. De man was zijn rijbewijs kwijt omdat hij meerdere malen was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij rijdt zonder geldig rijbewijs.

(bps: 03-079469)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed van drugs

Ootmarsum

Op dinsdag 17 juni 2003 omstreeks 1.40 uur zagen surveillerende agenten een Duitse auto rijden met daarin vier personen. Bij controle zagen de agenten dat de 19-jarige bestuurder uit het Duitse Lingen onder invloed van drugs was. De agenten vroegen om uitlevering van eventuele drugs die zij bij zich konden hebben. De bestuurder en zijn drie inzittende (20,23 en 39 jaar uit Lingen) vertelden dat zij geen drugs hadden. Hierop hebben de agenten de auto doorzocht en troffen enkele gebruikersbenodigdheden en drugs aan. De bestuurder verklaarde dat deze spullen van hem waren. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat hij een bloedproef had ondergaan werd hij opgesloten.De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. . De politie onderzoekt de zaak m.b.t. de aangetroffen goederen.

(bps: 03-079838)


---- --