Politie Amsterdam-Amstelland

Coureur raakt rijbewijs kwijt
17-6-2003. De politie heeft vanochtend om half vijf het rijbewijs ingenomen van een 30-jarige wegpiraat die op de Burgemeester Stramanweg in Amstelveen de maximumsnelheid met 90 kilometer per uur overschreed. Hij reed 140 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. De coureur kreeg een proces-verbaal en kon kon direct zijn rijbewijs inleveren.

---

Straatdealer en koper gepakt

17-6-2003. Gistermiddag rond half vijf heeft de politie op de Zeedijk een 35-jarige dealer en een 32-jarige koper van harddrugs gearresteerd. Agenten zagen hoe de dealer zijn illegale waren aan de man bracht en grepen in. Beide verdachten werden in de boeien geslagen en ingesloten. De klant is na verhoor heengezonden. De venter werd in verzekering gesteld.

---

Arrestant in ziekenhuis overleden

17-6-2003. Gisteravond is een 42-jarige man, die eerder in een politiecel onwel was geworden, overleden. De man werd op 12 juni in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. De man zat vast op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. De rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.
---

Vrouw bijna tussen de wielen

17-6-2003. Gistermiddag is op de Willemsparkweg een 22-jarige vrouw aan de dood ontsnapt nadat zij met haar fiets onder een vrachtwagen kwam terechtkwam. Een vrachtwagenchauffeur sloeg rechts af en zag de vrouw op de fiets over het hoofd. Zij werd geraakt door de vrachtwagen en kwam ten val. De fiets werd volledig verpletterd, maar de vrouw werd op een haar na gemist. Het slachtoffer kwam er met lichte verwondingen vanaf. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. De ongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De 29-jarige bestuurder is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau.

---

Motorfiets tussen trams

17-6-2003. Een 31-jarige motorrijder is gistermiddag op de Koninginneweg ternauwernood ontsnapt aan een frontale aanrijding met twee trams.De bestuurder haalde een tram links in en kwam te laat tot de ontdekking dat van de andere zijde ook een tram kwam. Om het vege lijf te redden liet hij zich van zijn motor vallen. De motor reed zonder bestuurder door en werd gemangeld tussen de twee trams. Het slachtoffer raakte slechts licht gewond.

---

Brillendief ontmaskerd

17-6-2003. Gisteravond liep een 35-jarige Amsterdammer tegen de lamp die kort daarvoor een bril uit een winkel in de binnenstad had gestolen. Even na zes uur waarschuwde de winkelier de politie omdat een klant er met een bril vandoor ging zonder te betalen. De dief vluchtte te voet. Het slachtoffer voorzag een motoragent van een duidelijk signalement van de dief. De motorrijder kwam de verdachte vervolgens tegen in het Wallengebied. Behalve dat de man voldeed aan de opgegeven beschrijving had hij een gloednieuwe zonnebril in het haar gestoken. Op één van de brillenglazen prijkte nog een prijssticker.

Vrouw gewond na schietincident
16-6-2003. Zaterdagnacht is een 33-jarige vrouw gewond geraakt bij een schietincident. De 34-jarige dader werd gearresteerd.Het tweetal kreeg in een auto ruzie wat uitliep op een vechtpartij. Toen de vrouw in paniek uit de auto stapte en om hulp riep, trok de man een vuurwapen en schoot op haar. De gewonde vrouw rende naar het politiebureau op de Nieuwezijds Voorburgwal. Agenten snelden naar buiten en konden de schutter in de omgeving aanhouden. Het slachtoffer is in het ziekenhuis voor haar verwonding behandeld.
Gisteravond in Opsporing Verzocht

16-6-2003. Gisteravond in Opsporing Verzocht (uitzending 19.00 uur) een geweldadige achtervolging door het hart van Amsterdam. Deze uitzending wordt dinsdag 17 juni tussen 12 en 13 uur herhaald.

Lees meer op onze assistentie-pagina.

---


---

Getuigen straatroof gezocht

11-6-2003. Een 37-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag op de Staalmeesterslaan beroofd door vier donker geklede mannen van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Rond halfdrie s nachts liep de man richting zijn auto die geparkeerd stond op de Staalmeesterslaan. Ter hoogte van de Jan Evertsenstraat kreeg hij van achter een klap op zijn hoofd waardoor hij ten val kwam. Eenmaal op de grond werd hij geschopt en beroofd van zijn spullen. De rovers gingen er vervolgens met de buit vandoor. Ze vluchtten weg op twee scooters. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving of mensen die nadere informatie kunnen verstrekken:( 020) 559 4300.