Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-06-2003
Politieberichten van 17/6 (07.00 t/m 13.00 uur)

Drachten: brandstichting
Maandag omstreeks 13.00 uur moest de brandweer van Drachten uitrukken naar een woning aan de Langewyk. In de achtertuin stond een coniferenhaag in brand. De brandweer hoefde niet in actie te komen. Met een tuinslang werd de brand geblust. De haag raakte grotendeels vernield. Tropische vogels in een volière bij de buren hadden last van de rookontwikkeling. Het gaat vrijwel zeker om brandstichting. Getuigen hebben kort voor de brand een jongetje bij de heg gezien. Daar werden ook lucifers aangetroffen.

Leeuwarden: agressieve man
Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur werd gemeld dat een man zich agressief gedroeg in het winkelcentrum Bilgaard aan het Brandemeer. Ter plaatse trof de politie een man, een 55-jarige Leeuwarder, aan. Dit zou de man zijn die zich volgens getuigen agressief en vervelend gedroeg. Volgens andere getuigen zou deze man zijn geslagen met een fietsketting door een man die er op de fiets vandoor was gegaan. De Leeuwarder deed geen aangifte. Hij is wel vermanend toegesproken in verband met zijn eigen gedrag.

Leeuwarden: aanhouding na belediging
Dinsdag om 11.00 uur is een 51-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor belediging van de politie. Hij maakte naar politiemensen het middelvingergebaar, gevolgd door de Hitlergroet. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bureau Communicatie 058 880 8272