GYURI VERGOUW

Nederlands Kampioenschap Luchtgitaar: eindstand en winnaars

NK Luchtgitaar: Eindstand finale en winnaars

Winnaar van de finale van het NK Luchtgitaar is de 22 jarige Funky Jordi. In de finale overtuigde hij de jury met een risicovolle act op een van de meest op luchtgitaar gespeelde nummers, Stairway to Heaven van Led Zeppelin. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen op het WK Air Guitar, eind augustus in Oulu, Finland.

De op 15 juni in Paradiso gehouden eerste Nederlandse Luchtgitaar Kampioenschappen zijn een overwinning geworden voor de 22 jarige Funky Jordi uit Rotterdam. Hij verwees Hurricane (Lopik) en Air Slag (Enter) naar de plaatsen 2 en 3.

Eindstand


1. Funky Jordi 55 punten (Nederlands Kampioen 2003)


2. Hurricane 54,5 punten


3. Air Slag 53,9 punten

4. Mo-Air

5. Mariah

6. Loa Aloha

7. Poory Whiteless

8. Jimmy Dunlop

9. Dr Airbag

10. Benjamin

Voodoo Medicine Man, Lombroso. Scarecrow en Bart Maiden deelden de elfde tot en met veertiende plaats.

In haar eindrapport roemt de jury de performance van de Funky Jordi (Rotterdam) als ingetogen maar toch boeiend en technisch goed. De jury was gecharmeerd van het feit dat nieuwe lucht werd geblazen in het afgezaagde nummer Stairway to Heaven en door het luchtgitaren op de onzichtbare helft van de dubbelnek gitaar. Funky Jordi zal Nederland eind augustus bij de Wereldkampioenschappen in Oulu, Finland vertegenwoordigen. De reis naar het WK was de hoofdprijs van het NK Luchtgitaar.

De tweede plek was voor de meest ervaren deelnemer, Hurricane, die zeer hoog scoorde in de vrije ronde met een nummer van The Shadows. Hij won een gesigneerde gitaar van de Black Crowes.

Air Slag won de derde prijs, een jaar lang vrij toegang tot Paradiso en een lege Gibson gitaarcase. De jury roemt vooral zijn lef en stage performance. Ook zijn techniek was bovengemiddeld.

De Nederlandse Luchtgitaar Kampioenschappen maakten dit jaar onderdeel uit van het Holland Festival en werden georganiseerd door Funsultancy, in samenwerking met Paradiso en gesponsord door het Hard Rock Cafe en Gibson. Nieuwe voorronden starten in april 2004.


---