Persberichten - 17/06/2003

Verlengde KBC-ophaalactie Belgische frank groot succes

De door KBC op eigen initiatief verlengde ophaalactie van Belgisch geld scoort bijzonder goed bij het publiek. Tussen begin dit jaar en einde mei werd 129 miljoen BEF (3,2 miljoen EUR) aan oude biljetten en munten opgehaald, wat neerkomt op een gemiddelde van meer dan 1 miljoen BEF per werkdag.

Het opgehaalde bedrag blijft ook op maandbasis erg stabiel: Januari : 28 miljoen BEF Februari : 21 miljoen BEF Maart : 27 miljoen BEF
April : 27 miljoen BEF
Mei : 26 miljoen BEF

Het ingeleverde geld wordt kosteloos op een KBC-rekening geboekt. KBC Bank verleende overigens ook haar medewerking aan een ander opvallend initiatief dat oud Belgisch geld uit circulatie haalde. De verwerking van de biljetten van de C&A-koopdagen in Belgische frank en deviezen uit de eurolanden, liep immers via KBC.

Wie nog Belgisch geld wil inleveren, kan daarvoor tot en met 30 juni terecht in alle bankkantoren van de KBC Groep. Ook de voormalige biljetten uit de andere landen van het eurogebied kunnen tot dan nog worden binnengebracht (met uitzondering van Nederlandse guldens, waarvan de omruiling niet langer mogelijk is).

Bron: KBC
Provider: Euronext Brussels