Rabobank Nederland

Rabobank voor het eerst marktleider in alle mkb-sectoren Rabobank Nederland, 17/06/2003 15:09
---

Onderzoek van TNS NIPO over het eerste kwartaal 2003 heeft uitgewezen dat Rabobank in alle sectoren van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf marktleider is. Ook gemeten over het totale mkb was en blijft de bank marktleider. Het onderzoek is gedaan onder 3000 mkb-bedrijven.

'Onze klanten blijken vooral tevreden te zijn over onze producten en onze 'operational excellence': snel, correct, zonder fouten, dus professioneel met de klant de zaken afhandelen. Als ik daar de lokale betrokkenheid bij optel, kan ik de conclusie van het marktleiderschap goed plaatsen,' aldus Piet van Schijndel, die binnen de raad van bestuur van Rabobank het mkb als zijn aandachtsgebied heeft. Eerder werd Rabobank al aangewezen als beste zakenbank.

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf bestaat uit de sectoren industrie, bouw, groothandel, auto- en reparatiebedrijven, detailhandel food, detailhandel non-food, horeca en recreatie, transport en zakelijke dienstverlening met in totaal honderden verschillende branches. Met een marktaandeel variërend van 31,5 tot 50,8 % is Rabobank inmiddels in alle sectoren marktleider omdat ook in de zakelijke dienstverlening en de groothandel inmiddels een voorsprong is opgebouwd.

Het marktleiderschap is het meest significant bij de bedrijven met 2-9 werkzame personen maar ook bij de kleinere en grotere bedrijven laat Rabobank de concurrentie achter zich.

Voor Rabobank is het mkb traditioneel een belangrijk aandachtsgebied. De bank geeft dit jaar voor de 27e keer Rabobank Cijfers & Trends uit, een boekwerk met een overzicht van de economische ontwikkelingen en toekomstperspectieven van de 9 mkb-sectoren, met een beschrijving van 75 branches.

TNS NIPO hanteert voor dit onderzoek de MKB Business Monitor, waarin elk kwartaal 3000 mkb-bedrijven worden ondervraagd.