Gemeente Lisse

Laatste voorbereidingen voor discussie-avond Rondom het Centrum

Lisse, 13 juni 2003

De komende dagen treft de gemeenteraad de laatste voorbereidingen voor de discussie-avond Rondom het Centrum, die plaatsvindt op woensdagavond 18 juni a.s. om 20.00 uur in de veilingzaal van CNB. Zo is inmiddels een aantal stellingen bedacht om de discussie goed op gang te brengen.

Een klein tipje van de sluier wil de raad wel oplichten: Het terugbrengen van de haven is een voorwaarde om tot een levendig centrum te komen. En: Bij de ontwikkeling van dit plan mag men ook de hoogte in, en wel hoger dan tot nu toe aanvaardbaar werd geacht in Lisse.
Deze en andere pittige stellingen moeten de discussie losmaken over de invulling van het gebied rondom de veilinghallen. Net zoals in het televisieprogramma Rondom 10 kunnen de aanwezigen tijdens de discussie-avond Rondom het Centrum, onder leiding van discussieleidster Monique Ooms, meepraten over de verschillende varianten en de toekomst van het centrum. Inwoners van Lisse en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Sprekers deze avond zijn de bedenkers van verschillende varianten voor de invulling van dit gebied. Dit zijn de heer Fred Broersen namens het plan Broersen/Veldhoven, de heer H. de Boer van De Hollandsche Vastgoedontwikkeling (plan Lisse Centrum Beheer/Zwetsloot) en de heer ir G.J.G. Bokelman van Adviesbureau RBOI-Rotterdam (het bureau dat in opdracht van de gemeente Lisse de totstandkoming van de Centrumvisie begeleidde).

Daarnaast zijn er die avond twee onafhankelijke deskundigen aanwezig: de heer W. van der Wijk van Royal Haskoning, verkeersdeskundige en de heer J. Buijs van RPS BKH, waterdeskundige. Deze deskundigen zullen tijdens de avond vanuit hun eigen vakgebied aangeven wat er al dan niet mogelijk is in reactie op de geopperde ideeën.

Centrumvisie
Omdat het bestemmingsplan Centrum 1986 verouderd was en niet meer kon worden toegepast op de nieuwe ideeën, èn omdat zich nieuwe ontwikkelingen aandienden in het centrum (waaronder het beschikbaar komen van het terrein van de Glazen Hal en het mogelijke vertrek van de bloemenveilingcomplexen) bleek het noodzakelijk te zijn een nieuwe integrale Centrumvisie te ontwikkelen. De nieuwe visie, die verscheen in januari 2002, kwam tot stand met de inbreng van vertegenwoordigers uit onder andere de detailhandel, horeca, bedrijven, de woningbouwvereniging en de Vereniging Oud Lisse. Het omvangrijke plan, dat tot doel heeft om te komen tot een nog mooier en kwalitatief beter centrum, werd in juni 2002 door de gemeenteraad vastgesteld. De discussie-avond zal bijdragen aan de uitwerking van één van de 13 in het plan genoemde deelplannen.

Foto: Persbericht