Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.15 uur

3 Mannen aangehouden na diefstal motorsloep

VINKEVEEN- Dinsdag 13 juni werd aangifte gedaan van diefstal van een motorsloep. Uit een jachthaven in Loosdrecht werd de 11 meter lange sloep gestolen.

Maandag 16 juni werd de motorsloep ter reparatie aangeboden in de jachthaven Wilgenhoek in Vinkeveen. Navraag door de eigenaar bij de politie leerde hem dat de sloep als gestolen te boek stond. Hierop werd door de politie een plan gemaakt om de verdachte aan te kunnen houden.

Op dinsdag 17 juni belde een werknemer van de jachthaven met de 50-jarige verdachte uit Breukelen dat zijn boot gerepareerd was en hem kon halen. Agenten namen plaats in de jachthaven. Een boot met agenten bleef op de achtergrond. Rond 14.00 uur kwamen er twee autos aanrijden waaruit vier personen stapten. Onder deze mannen bevond zich ook de man die de sloep ter reparatie aanbood.

Drie mannen liepen in de richting van de sloep, waar ze werden tegen gehouden door de agenten in burger. Ze konden worden aangehouden. De vierde man kon ontsnappen door met een auto weg te rijden. De mannen, 34 jaar uit Oudemeer en 42 jaar uit Vinkeveen en de 50-jarige man, worden overgedragen aan de politieregio Gooi en Vechtstreek waar de zaak verder wordt afgerond.