Provincie Friesland
PERSBERICHT

Nummer: 130
Datum: 18 juni 2003

CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN VOERT NIEUW FRIES BANENPLAN UIT

De provincie Fryslân investeert de komende jaren in totaal ruim 4,5 miljoen euro in het Fries Banenplan. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is gemandateerd om het Fries Banenplan uit te voeren. Dit hebben Gedeputeerde Staten gisteren 17 juni 2003 besloten.

Doel van het Fries Banenplan is 1000 werkzoekenden die een zekere afstand tot de arbeidsmarkt hebben, aan een baan te helpen. Bedoeld worden bijvoorbeeld ouderen, mensen met een handicap, mensen die na lange tijd weer in het arbeidsproces terugkeren en mensen die langer dan 1 jaar werkloos zijn. Dankzij het Fries Banenplan kunnen bestaande Friese bedrijven en bedrijven die zich in Friesland vestigen, voor deze categorie werkzoekenden twee jaar lang loonsubsidie krijgen. De subsidie geldt voor bedrijven uit de industrie, groothandel, zorg, zakelijke dienstverlening, bouw, horeca of toerisme en recreatie. Zij krijgen de loonsubsidie wanneer zij voor meer dan 50.000 euro in de provincie uitbreiden en daarbij tenminste 5 extra arbeidsplaatsen gedurende 5 jaren bieden.
Het Fries Banenplan is formeel sinds 1 januari 2003 van kracht. Er zijn nog geen subsidies verstrekt aan ondernemers, wel hebben een aantal ondernemers belangstelling getoond.

Het Fries Banenplan is de opvolger van het eerdere 2000-banenplan. Basis is de verordening Fries Banenplan 2003-2005, die in juli 2002 door Provinciale Staten is vastgesteld.

Ondernemers die willen meedoen met het Fries Banenplan kunnen contact zoeken met de vestigingsmanagers van de Friese CWI-kantoren.


---- --