Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-06-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Woensdag, 18 juni 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bekeurd
De politie heeft twee automobilisten (35/47) uit respectievelijk Heerlen en Landgraaf bekeurd met ieder een boete van Euro 190. Bij controle afgelopen nacht van de 35-jarige Heerlense automobilist, vlakbij zijn huisadres en van de 47-jarige automobilist uit Landgraaf op de Corisbergweg in Heerlen, bleken beide automobilisten onder invloed hun autos te besturen. De Heerlenaar bleek na ademanalyse in het politiebureau 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben en de automobilist uit Landgraaf ruim 0,7 promille.

Heerlen/Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag bij verkeerscontroles op de Rennemigstraat, Tichelbeekstraat, Kerkraderweg en op Nieuw Eyckholt in Heerlen totaal 256 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel tot het niet APK-gekeurd zijn van de auto.
Op de Loogstraat en op de Trichterweg in Brunssum hield de politie afgelopen dinsdag radar snelheidscontroles, waarbij totaal 43 voertuigbestuurders werden betrapt toen zij er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Deze 43 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Kerkrade; inbraakpoging
Afgelopen dinsdag op woensdagnacht kreeg de politie een melding dat was getracht in te breken bij een woning aan de Laurastraat in Kerkrade (Eygelshoven). Daarbij hadden de inbrekers de garagepoort geforceerd. Vermoedelijk omdat zij door bewoners die onraad hadden bespeurd, waren ontdekt, gingen de inbrekers, zonder in de garage te zijn geraakt, in een auto er vandoor. De politie traceerde vervolgens Op de Heugden in Landgraaf een auto met drie inzittenden die voldeden aan het opgegeven signalement. De drie verdachten, drie mannen (21/22/37) uit Heerlen werden op verdenking van de inbraakpoging aangehouden. De auto waarin zij zaten werd in beslag genomen, alsmede ook een busje traangas dat een van de verdachten bij zich had werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; hennepoogst
Bij controle afgelopen dinsdag in een woning aan de Burg. Franssenstraat in Kerkrade vond de politie naast restafval van een hennepkwekerij (stengels en bladeren), droogrekken, ventilatie-apparatuur, een groeilamp etc, ook hennepoogst van een hennepkwekerij. Daarbij gaat het om zon vijf kilo henneptoppen. Alles werd in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsvoorziening was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de stroomvoorziening afgesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de hennepkweker. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Kerkrade/Landgraaf; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radar snelheidscontroles gehouden op de Hamstraat in Kerkrade en op de Europaweg Zuid in Landgraaf. Daarbij controleerde de politie in Kerkrade totaal 360 voertuigbestuurders en in Landgraaf 440 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Kerkrade totaal 47 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtreden en in Landgraaf reden totaal 52 voertuigbestuurders te hard. Alle 99 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.