Politie Midden- en West Brabant

Dode en zwaargewonde bij explosie in Made

Made, woensdag 18 juni 2003

Op 18 juni vond omstreeks 12.30 uur een explosie plaats tijdens laswerkzaamheden op een scheepswerf aan de Tweede Industrieweg. Daarbij is één
dode gevallen. Een andere man raakte zwaargewond.

Op het moment van het ongeval waren circa 15 medewerkers aan het werk in de hal van het bedrijf. Twee van hen waren bezig met laswerkzaamheden aan een boot toen de explosie plaatsvond. Een 44-jarige man uit Raamsdonk raakte zwaargewond. Nadat hij ter plaatse is behandeld door medewerkers van de traumahelikopter en de ambulance, is hij per ambulance vervoerd naar het Amphia Ziekenhuis (locatie Molengracht) in Breda. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. Het andere slachtoffer, een 51-jarige man uit Oosterhout, was vermoedelijk op slag dood. De man uit Raamsdonk was een tijdelijk ingehuurde medewerker, de man uit Oosterhout was in dienst van het bedrijf.
De overige medewerkers hebben geen fysieke klachten, voor hen is Buro Slachtofferhulp ingeschakeld. Ook Burgemeester Elzinga stelde zich ter plaatse op de hoogte.

Het ongeval heeft vermoedelijk een technische oorzaak. De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek van de politie voert samen met de arbeidsinspectie een onderzoek uit.

De hal van het bedrijf is niet zichtbaar beschadigd en er is geen brand ontstaan. Ook is er geen gevaar geweest voor de omgeving. Medewerkers van de omliggende bedrijven hebben hun werkzaamheden niet hoeven staken.

Bron: Connie Polak