Dienstenbond CNV

Leden akkoord met nieuwe CAO Architecten
18-06-2003

Na sluiting van de ledenraadpleging over het bereikte principeakkoord voor de CAO Architecten 2003-2004, blijkt dat u met grote meerderheid in kunt stemmen met het bereikte resultaat. De CAO voor personeel in dienst van architectenbureaus is daarmee een feit. We zullen de BNA daarvan in kennis stellen.

Alle inspanningen zijn er nu op gericht om zo snel mogelijk de CAO-teksten voor u klaar te maken. Daarnaast komt het aan op de naleving van gemaakte afspraken. Eén daarvan gaat over de mogelijkheid om zelf te bepalen of u ADV-rechten op gaat bouwen. Het eerste keuzemoment ligt op 1 september. Een belangrijke datum en al redelijk dichtbij!

Breng ideeën in
In de zomer zullen we de discussie opstarten over de modernisering van de CAO. Graag maken we gebruik van uw ideeën en suggesties. Aarzel niet om ze in te brengen! Bel of mail naar de CNV Dienstenbond, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl. Voor zover uw opmerkingen of suggesties daar aanleiding toe geven, kunt u persoonlijk een reactie tegemoet zien.

Prijsvraag 'Tekenen voor de Toekomst'
Vorig jaar zijn vakbonden, BNA en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een arboconvenant overeengekomen. Het doel: voorkomen van RSI en/of werkdruk. Eén van de acties in dit kader is een prijsvraag. Medewerkers van architectenbureaus en studenten aan hogescholen en universiteiten worden uitgedaagd om de ideale werkplek te ontwerpen. Het kan gaan om een geheel architectenbureau, individuele werkplek of een onderdeel ervan (stoel of muis). Een uitdaging voor deze zomer (inschrijven kan tot 1 augustus 2003). Lees er alles over op de website www.arboarchitecten.nl of bel (0900)2022755.
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend ons dienstenpakket bekijken of meteen lid worden.

Vragen?
Meer weten? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl.