VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Klanten Vodafone kijken journaal op mobieltje

Vodafone als eerste in Nederland met videocontent op mobiel

Maastricht, 19 juni 2003 - Een mini-bioscoop in je jaszak! Vodafone klanten kunnen vanaf nu via Vodafone live! ook korte videobeelden bekijken op hun live! telefoon. Bijvoorbeeld actuele journaaluitzendingen van de NOS en RTL, trailers van de nieuwste films en muziekclips. Via de Video & Audio link op Vodafone live! is een breed scala aan videofragmenten online beschikbaar. Heel gemakkelijk en uiteraard in kleur. Vodafone is de eerste mobiele aanbieder in Nederland die de innovatieve videodienst aanbiedt.

Klanten kunnen videoclips heel eenvoudig vinden door te klikken op 'download' in het Vodafone live! menu. Ze kunnen kiezen uit de categorieën Nieuws, Film, Muziek, Fun en Erotiek. Contentpartijen zoals de NOS voor het laatste journaal en SonyMusic voor de nieuwste muziekclips garanderen dat Video & Audio het meest actuele nieuws en top entertainment biedt aan Vodafone klanten. Vodafone breidt het aanbod aan Video & Audio content via Vodafone live! continue uit.

Klanten kunnen de videobeelden zowel in Nederland als in het buitenland downloaden. Het enige dat klanten nodig hebben om videoclips af te spelen is een media player in hun GPRS telefoon. Het nieuwste Nokia toestel, type 3650 is standaard voorzien van een media player. Dit toestel is recentelijk toegevoegd aan het toestelaanbod van de Vodafone live! dienst. De Vodafone live! portal herkend de Nokia 3650 en klanten met dat type toestel krijgen met een eenvoudige klik toegang tot de Video & Audio link onder 'Download'. Later dit jaar voegt Vodafone nog meer toestellen met video mogelijkheden aan de Vodafone live! serie toe.

The Matrix Reloaded

Zowel Vodafone live! klanten met een abonnement als iZi (prepaid) kunnen de Video & Audio dienst gebruiken. Voor een filmpje van ongeveer 30 seconden, bijvoorbeeld de nieuwste bioscooptrailer van 'The Matrix Reloaded', betaalt een klant gemiddeld zo'n 0,55 Euro. Met deze innovatieve dienst zet Vodafone een eerste stap in het aanbieden van bewegende beelden, 'streaming' op de mobiele telefoon, en bevestigt ze haar leidende positie in de mobiele markt via haar GPRS netwerk. Voor de 'Video & Audio' dienst gebruikt Vodafone haar GPRS netwerk. Later kunnen Vodafone klanten 'streaming' diensten ook via het UMTS netwerk ontvangen.

/ / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone

Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 119,7 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 28 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 8 landen.