PERSBERICHT
19/06/2003

Del monte pakt uit !!

...MET NIEUWE EXOTISCHE FRUITVARIËTEITEN, WERELDSE FRUITSAPPEN EN GEZONDE FRUITSNACKS

Del Monte is dé expert in kwaliteitsfruit in blik en brengt sinds jaar en dag het beste fruit van over de hele wereld tot bij ons. Om het fruitplezier nog intenser te maken, pakt Del Monte uit met 4 nieuwe lanceringen! Een eerste nieuwigheid is Del Monte World Fruits, een nieuw assortiment unieke vruchtensappen van gekende en minder gekende vruchten uit de hele wereld. Del Monte Exotics is een nieuw assortiment exotisch fruit in blik waarmee Del Monte inspeelt op de groeiende populariteit van exotische gerechten en ingrediënten. Een exotisch getint hapje of drankje is immers verrassend en brengt ook verademing in drukke tijden. En omdat elke dag fruit eten gezond is, zorgt Del Monte tegelijkertijd met een nieuwe generatie Fruit Express en Fruitini voor gezonde en gemakkelijke fruitsnacks voor thuis, onderweg, op kantoor of op school! Check in voor de reis en ontdek de smaakvolle horizon en de nieuwe dynamiek van Del Monte ...

EXOTIC FRUITS: EXCITE YOUR SENSES EN WAAN JE OP EEN GOUDGEEL ZANDSTRAND!

In de loop der jaren is onze Westerse smaak meer en meer avontuurlijker geworden. Op reis in verre oorden ontdekken we onbekende exotische gerechten en lekkernijen die we thuis ook willen eten. Dat kan in de diverse exotische restaurants die ons land rijk is. Trendy restaurants gaan ook voor exotisch met Fusion Kitchen, een culinaire stijl die ingrediënten, smaken, aroma's en kooktechnieken van verschillende continenten combineert. En in supermarkten zijn de schappen met exotische voeding populairder dan ooit!

Vanuit de jarenlange ervaring en knowhow in kwaliteitsfruit in blik, lanceert Del Monte daarom nu een gloednieuw assortiment exotisch fruit in blik. Met deze Exotics brengt Del Monte de verleidelijke verre oorden die we kennen van op reis iets dichterbij. De Exotics zijn een verademing in de keuken. Het fruit van de Exotics is voorgesneden en hapklaar, waardoor je er gemakkelijk en snel een verrassend accent aan je gerechten mee geeft. Bovendien kan je er het hele jaar door van genieten, want fruit in blik én dus ook de Exotics zijn niet seizoensgebonden...

Er zijn zes variëteiten in het assortiment, ingeblikt in lichte siroop: Mangoschijfjes, Lychees, Kokosmelk, Papajablokjes, Meloenbolletjes en een Tropische mix van ananas, rode en gele papaja, guave en ramboetanvruchten.
De Exotics stralen een verrassende uitheemse sfeer uit, waarbij fruit en frisse kleuren je al in de winkel doen dromen van ongekende aroma's en smaken uit verre oorden. Het bekende Del Monte logo schept vertrouwen in deze wereld van 'onbekende' ingrediënten. En als je het gemak en de heerlijke smaken van Del Monte Exotics hebt ontdekt, wordt creatief koken kinderspel!

DEL MONTE WORLD FRUITS: VANG DE ONDERGAANDE ZON IN JE GLAS! Verder inspelend op de populaire exotische trend waarbij we meer en meer gaan experimenteren met uitheemse of exotische ingrediënten of dranken, lanceert Del Monte exotische vruchtensappen: World Fruits van Del Monte.

We moeten er soms even tussenuit kunnen knijpen en wegdromen naar paradijselijke oorden. Met het nieuwe World Fruits assortiment zet Del Monte je al een eind op weg. Del Monte is een kenner als het op exotisch fruit aankomt. Voor de nieuwe World Fruits doorkruiste de fruit-in-blik-expert de continenten op zoek naar de beste ingrediënten. Del Monte World Fruits zijn dan ook heerlijke gemengde vruchtensappen met smaken uit de 4 hoeken van de wereld. Bij elke variëteit combineert Del Monte de frisse geuren en aroma's van bekende en minder bekende exotische vruchten. Juist door deze aparte combinaties zorgen de World Fruits voor afwisseling en zijn ze een heerlijk alternatief voor wie eens wat anders wil proeven bij het aperitief of op een warme zomerdag.

Het vruchtensap van Italiaanse Bloedappelsienen en cactus neemt je mee naar een mediterraans zonovergoten marktje, ver van de dagelijkse drukte. De World Fruits met Nieuw-Zeelandse Kiwi wordt aangevuld met het sap van sinaasappels en appels en proeft naar een verfrissende oase na een lange reis. De kleurrijke pracht en de aroma's van de Indische keuken spreken tot de verbeelding als je de Indische Mango & Papaja World Fruits proeft. En de Zuid-Amerikaanse droom komt tot leven bij het drinken van de Ecuadoriaanse passievrucht met appels en sinaasappelsap.

FRUIT EXPRESS EN FRUITINI: PROEF EEN ZEE VAN FRUITIGE FRISHEID!

Naast alle exotische weelde waarmee we ons alledaagse leventje meer pit willen geven, is fruit ook belangrijk voor de gezondheid. We weten maar al te goed dat we voor een goede gezondheid dagelijks fruit moeten eten. Maar steeds meer mensen leiden vandaag een hectisch leven waarin ze werk, gezin en vrije tijd zo goed mogelijk proberen te combineren. Een snelle hap tussendoor is dan meegenomen. Door het groeiende 'wellness'-gevoel gaan we steeds meer op zoek naar gezonde tussendoortjes. Del Monte lanceert nu een nieuwe generatie Fruit Express die perfect bij een drukke en gezonde levensstijl past...

Gezonde fruitsnacks voor groot...
Fruit Express is een heerlijke, gezonde en hapklare exotische fruitsnack die je overal mee naartoe kan nemen en eten waar en wanneer je wil. Fruit Express combineert verschillende soorten heerlijke stukjes fruit met natuurlijk vruchtensap en heeft een laag caloriegehalte. Het is een volledig natuurlijk product zonder toegevoegde suikers, waar ook geen smaak-, kleurstoffen en conserveringsmiddelen bijgevoegd zijn. De Fruit Express-snacks zijn verpakt in individuele, gebruiksklare porties van 185 gr, wat overeenkomt met één stuk fruit. De nieuwe cups zijn bovendien stevig met een goede grip en gemakkelijk te openen. Kortom, dé fruitsnack voor thuis, op kantoor of onderweg.

Del Monte laat een nieuwe wind waaien door zijn Fruit Express assortiment. De nieuwe verpakking van Fruit Express oogt net zo exotisch als het fruit zelf. Stralend frisse kleuren zoals fuchsia, helblauw of zomers geel fleuren de aantrekkelijke foto's van het exotische fruit op, waardoor het water je vanzelf in de mond loopt.

Er zijn 4 varianten Fruit Express met nieuwe exotische en verrassende smaken.
Wie kan er weerstand bieden aan heerlijke sappige ananasblokjes, hapklaar gesneden in natuurlijk vruchtensap? Of start je liever je dag met verfrissende mandarijn met stukjes heerlijke ananas en met een scheut pittig citrussap? Voor wie een perfecte booster wil is er Fruit Express tropical met de meest exotische mix van stukjes ananas, rode en gele papaja en guave in natuurlijk vruchtensap. Met Fruit Express Perzik & Papaja zorgt Del Monte tot slot voor een passionele mix van exotisch fruit, waarbij tropisch vruchtensap de verfrissende en revitaliserende combinatie compleet maakt.

...en voor klein!
Kinderen zijn gek op lekkere tussendoortjes. Zeker voor hen is het belangrijk dagelijks fruit te eten. Met Fruitini kunnen kinderen hun hartje ophalen. Deze fruitsnack is vergelijkbaar met Fruit Express en dus ook een volledig natuurlijk product zonder toegevoegde suikers, smaak- of kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Speciaal voor de kleintjes zorgde Del Monte voor kleinere stukjes fruit op sap en selecteerde het fruit waar kinderen dol op zijn, zoals perzik en gemengd fruit. Ook Fruitini kreeg van Del Monte een compleet nieuwe 'look' met vrolijke fruitige kleurtjes die de kleintjes zeker zullen doen watertanden.

Aanbevolen verkoopprijzen:

World Fruit Juices (1L) : 1,69 Euro
Del Monte Exotics
Lychees/Kokosmelk/
Mangoschijven/Blokjes Rode Papaya : 1,79 Euro/blik Meloenbolletjes : 2,29 Euro/blik
Gemengd Tropisch Fruit : 1,39 Euro/blik
Fruit Express, per potje van 185 gr. : 1,19 Euro

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Sabrina Battaglia, Cirio-Del Monte, op het nummer +32 2/663.13.43 of bij Stefan de Krijger, PR Force Nederland, op het nummer 0251 211322

Beeldmateriaal kunt u opvragen via sdekrijger@prforce.nl

Een elektronische versie van dit persbericht vindt u ook terug in het 'Press Centre' op www.prforce.com