VCD AUTOMATISERING

VCD marktleider met managementinformatiesysteem

Persbericht

VCD marktleider met managementinformatiesysteem

Groningen, 17 juni 2003 - Na uitgebreide selectietrajecten kozen zowel het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam, het Rijnland Ziekenhuis te Leiderdorp als het Medisch Centrum Rijnmond Zuid te Rotterdam voor het managementinformatiesysteem (MIS) van VCD. Door het flexibele karakter van het systeem kon VCD tegemoet komen aan de wensen van deze 3 ziekenhuizen. Hiermee komt het totaal op meer dan 10 MIS-implementaties en is VCD marktleider op het gebied van managementinformatiesystemen in de zorgsector.

Selectietraject
Na een grondige selectie kozen de drie ziekenhuizen voor het op het datawarehouse gebaseerde MIS-concept van VCD. Het MIS biedt onder meer rapportagemogelijkheden over de gebieden: DBC, Financieel, Personeel, OK, Logistiek en Wachtlijsten. De rapportages worden bij het Medisch Centrum Rijnmond Zuid en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis met behulp van business intelligence software van Business Objects gepresenteerd, terwijl het Rijnland Ziekenhuis koos voor Cognos als rapportagetool. VCD is partner van beide BI-software leveranciers en zal het merendeel van de rapportages ontwikkelen.

Verschillend Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) Zo werkt het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis nog met het systeem Rodias dat op termijn zal worden vervangen. Het Rijnland Ziekenhuis werkt met X/Care van McKesson en het Medisch Centrum Rijnmond Zuid werkt met Chipsoft als primair bronsysteem. Toch is de keuze van de drie ziekenhuizen voor VCD als leverancier van het MIS een logische, aangezien elke zorginstelling werkt met een verschillend ZIS. Het MIS van VCD is namelijk als systeem volledig onafhankelijk van het bronsysteem.

Einde persbericht