Voordracht nieuwe burgemeester

Velsen, 19 juni 2003


Mr. P.A.G. Cammaert

Raad gemeente Velsen komt met voordracht nieuwe burgemeester

De raad van de gemeente Velsen heeft in zijn vergadering van 19 juni 2003 besloten de volgende twee kandidaten voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente.


1. Mr. P.A.G. Cammaert, burgemeester van de gemeente Oldenzaal sinds 1997.

2. E. Neef , van 1987 tot 1998 lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland, van 1998 tot 2003 lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor de benoeming. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van de gemeente Velsen per 1 september wordt benoemd.

De functie in Velsen is vacant geworden, nadat de toenmalige burgemeester mr. A. Ph. Hertog werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Op dit moment neemt Th. Van Dam waar als burgemeester van de gemeente Velsen.

De voordracht van de gemeenteraad is mede gebaseerd op de inbreng van de inwoners van de gemeente Velsen, die na een oproep in de lokale media en op de gemeentelijke website hun wensen voor het profiel van de aanstaande burgemeester kenbaar hebben gemaakt.