Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 117
Datum: 3 juni 2003

Praat mee over verkeer en vervoer in fryslan

De provincie Fryslân gaat het uit 1999 daterende Provinciaal Verkeer- en Vervoerplan (PVVP) actualiseren. Aanpassen, vernieuwen en verbeteren van bestaande situaties blijft, ook op het gebied van verkeer en vervoer, immers altijd nodig. Een en ander moet uiteindelijk leiden tot een nieuw PVVP voor de periode 2004-2020. Het gaat daarbij onder meer om eventuele aanpassingen van bijvoorbeeld de wegeninfrastructuur, het verbeteren van de verkeersveiligheid en het aanbod van het openbaar vervoer.

Om belanghebbenden en belangstellenden te betrekken bij het nieuwe PVVP gaat de provincie actief het gesprek aan met diverse partijen. Daarvoor praat zij met de gemeenten, Rijkswaterstaat en de diverse branche- en vakorganisaties die actief betrokken zijn bij het verkeer- en vervoerbeleid in Fryslân. Maar ook de mening van geïnteresseerde inwoners en andere belangenorganisaties is belangrijk. Daarom worden zij uitgenodigd voor twee gespreksbijeenkomsten over het toekomstig verkeer- en vervoersbeleid in onze provincie. De bijeenkomsten voor geïnteresseerde inwoners en belangenorganisaties vinden plaats in het provinciehuis aan de Tweebaksmarkt 52 te Leeuwarden op donderdagavond 19 juni, van 19.30 tot 22.00 uur, en op vrijdagochtend 20 juni 2003, van 09.30 tot 12.00 uur.

De onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan de orde komen staan in de discussienotitie vermeld, die op 20 mei door gedeputeerde staten van Fryslân is vastgesteld. Deze notitie is verkrijgbaar bij de sector Communicatie van de provincie Fryslân, telefoon 058 - 292 55 24, of te downloaden via www.fryslan.nl/pvvp. Bezoekers van de site kunnen daar ook rechtstreeks reageren op de onderwerpen uit de discussienotitie.

---- --