Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-06-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 15.10 u) Donderdag, 19 juni 2003

District Sittard

Sittard; baldadigheid
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie van getuigen een melding dat enkele jongeren op de Rijksweg Zuid trachtten een boom in brand te steken. De politie snel ter plaatse ging hield er drie jongemannen (17 t/m 18 jr) uit Heerlen aan. Die worden ervan verdacht, vermoedelijk met behulp van een brandbare vloeistof, een boom in brand te hebben willen steken. De vlammen sloegen aanvankelijk langs de boom op echter, met behulp van getuigen die de vlammen uittrapten, doofde het vuur. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Elsloo; aangehouden
Een automobilist die zonder autogordel in zijn auto met daarachter een aanhangwagen reed, trok afgelopen woensdagavond op de Mich. De Ruyterstraat in Elsloo de aandacht van de politie. Teneinde de automobilist daarop aan te spreken gaf de politie een stopteken die door de automobilist werd genegeerd, waarop de automobilist vervolgens de snelheid verhoogde en er vandoor reed. Omdat op enig moment op de Stationsstraat tussen geparkeerde autos een andere auto kwam aangereden moest de automobilist stoppen, waarop de automobilist en een mede-inzittende man uit de auto sprongen en het vervolgens op een lopen zetten. De politie kreeg vervolgens aanwijzingen dat de auto waarin het tweetal had gezeten, mogelijk was gestolen. De politie ging het vluchtende tweetal achterna en wist de beide mannen, een 20-jarige man uit Sittard en een 21-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats op de Jurgensstraat in de kraag te vatten. De beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto waarin ze hadden gereden met de daarachter gekoppelde aanhangwagen, werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De eigenaar van de aanhangwagen heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan van diefstal en de auto-eigenaar zou dit gaan doen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Puth-Schinnen; brand
Afgelopen woensdagavond omstreeks 22.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Vogelzang in Puth. Bleek dat op een perceel aldaar brand was uitgebroken in een stal / schuur waarin enkele kippen en ganzen waren. Ook twee tractoren en een kar die onder een afdak stonden, stonden in brand. De brandweer heeft nog dieren uit de stal gelaten maar mogelijk dat er toch enkele dieren in het vuur zijn omgekomen. De stal / schuur brandde geheel uit en de beide tractoren en de kar raakten flink beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend maar politie en brandweer gaan niet uit van brandstichting.