Ingezonden persbericht


Persbericht

Norman Manley: Real-time Business Intelligence? Houd het hoofd koel

Right-time Business Intelligence: gezonde afweging maken tussen actualiteit en kosten

Amsterdam, 19 juni 2003 Real-time Business Intelligence rapportages op basis van up-to-the-minute actualiteit staat sterk in de belangstelling. Organisaties dreigen veel geld en moeite te gaan investeren om dit te bereiken. Dat is helemaal niet nodig. Het gaat niet om Real-time, maar om Right-time Business Intelligence. Dat stelde Norman Manley op 17 juni in De Meervaart te Amsterdam tijdens het congres Business Intelligence, real-time inzicht in alle facetten van uw onderneming.

Manley, VP Information Builders Nederland, oudgediende in de Europese IT industrie en veelgevraagd spreker op congressen en seminars: Organisaties moeten blijven innoveren om te overleven. Om dat met goed gevolg te kunnen doen, willen ze hun informatievoorziening op orde hebben. Tegenwoordig denkt men al snel dat dit alleen lukt als alle informatie real-time is. Onzin, sommige beslissingen, met name op strategisch niveau, kunnen prima genomen worden op basis van informatie die al wat ouder is. Een maand, een week een dag of een uur&. Dat verschilt per soort beslissing en per soort bedrijf. Right-time informatievoorziening, daar gaat het om. Wel kun je stellen dat hoe operationeler de beslissingen, hoe actueler de informatie moet zijn. In het call center of bij de geldautomaat is real-time informatie cruciaal. In de board room veel minder.

Manley lichtte toe dat bedrijven over meer dan genoeg informatie beschikken, maar dat het ze ontbreekt aan de juiste hulpmiddelen voor integratie van de data en analyse ervan. Corporate Performance Management is in feite een integratievraagstuk: toegang krijgen tot de gegevens in al die verschillende systemen die een organisatie heeft, ook de meest exotische en verouderde. Vervolgens is het zaak dat de informatie op zo n manier gepresenteerd wordt dat de gebruiker er ook wat mee kan. Voor de een is dat in de vorm van een spreadsheet met hyperlinks in Excel of een PDF-bestand, voor de ander een kengetal per SMS. De derde wil een Balanced Scorecard als dashboard op zijn pc. De goede business intelligence oplossingen maken dat mogelijk.

Manley heeft nog een waarschuwing. Zorg voor een bedrijfsbreed Business Intelligence platform. Vaak zijn BI-toepassingen afdelingsgewijs opgezet, op basis van uiteenlopende tools. Dit leidt tot inconsistentie in de informatie en tot overbodige kosten voor beheer en onderhoud van de diverse systemen. Zo n bedrijfsbreed platform moet natuurlijk wel in staat zijn op te schalen naar grote aantallen gebruikers en massieve hoeveelheden data.

Norman Manley s presentatie is vanaf 20 juni te downloaden op: www.heliview.nl/conferences/bi2003/presentaties.html

Information Builders
Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time web reporting. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders in de 27 jaar van haar bestaan met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.900 medewerkers en heeft meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2002 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiessystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
Information Builders
+31 (0)20 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth Loth Content & Consultancy
+31 (0)652 322 210
theo.loth@loth.nl