Socialistische Partij

Jan Marijnissen lanceert `Oppositie BII Tour'

18-06-2003 * De SP gaat vrijdag in Utrecht van start met de `Oppositie BII Tour'. Jan Marijnissen zal met Eerste-Kamerlid Ronald van Raak, dichter Ingmar Heytze en zanger Kees Korbijn het spits afbijten in het Jacobi Theater. De SP -Kamerleden trekken meerdere avonden per week het land in om het beleid van het nieuwe kabinet te bespreken, als aanvulling op de dagelijkse werk- en marktbezoeken.

Jan Marijnissen lanceert vrijdag de eerste editie van de Oppositie BII Tour in het Jacobi Theater in Utrecht. Hij zal uitgebreid uiteenzetten wat de gevolgen zijn van het beleid van `Kabinet BII' en daar de alternatieven van de SP tegenover stellen. Marijnissen: "De SP is geen partij die alleen in de Kamer werkt en tijdens het reces twee maanden op vakantie gaat. We zullen onze ogen en oren wijd open houden om te zien en te horen wat de mensen in het dagelijkse leven voor hun kiezen krijgen. Vervolgens gaan we in gesprek over de alternatieven en het verzet tegen de desastreuze plannen."

Behalve Jan Marijnissen maken vrijdag ook Eerste-Kamerlid Ronald van Raak, dichter Ingmar Heytze en entertainer Kees Korbijn hun opwachting. In de komende weken zullen diverse andere Kamerleden, zangers, dichters en stand up comedians ruim twintig steden bezoeken. De entree is steeds gratis.

Jacobi Theater, St. Jacobstraat 12 te Utrecht.

20 juni 2003, aanvang 20:30 uur (deur open 20:00 uur)

De entree is gratis.