Ingezonden persbericht


NIEUWSTE PLANTRONICS BLUETOOTH-HEADSET HOUDT HET DE HELE WERKDAG VOL

Revolutionaire doorbraak in batterijlevensduur

Hoofddorp (Nederland), 19 juni 2003 - Het gemak van een draadloze headset voor de mobiele telefoon behoeft geen betoog. Maar een heikel punt was tot nu toe de magere spreektijd. Daaraan is met de komst van de Plantronics M3000 een einde gekomen. Volledige bewegingsvrijheid wordt vanaf nu in een adem genoemd met een zorgeloos lange onafhankelijkheid van een stroombron.

De nieuwe M3000 is baanbrekend, omdat het de eerste draadloze headset is met een spreektijd van 8 uur. Dankzij die batterijcapaciteit kan de headset de gehele werkdag worden gebruikt zonder tussentijds opladen. En met een stand-by tijd van 200 uur, ben je altijd zeker van voldoende vermogen om dat belangrijke telefoontje aan te nemen. De M3000 waarschuwt bij binnenkomende gesprekken, die je tot op een afstand van 10 meter van de mobiele telefoon kunt opnemen.

De M3000 is klein en licht. Het ontwerp is een perfecte mengeling van functionaliteit en stijl. De headset kent een paar geavanceerde functies, die intuïtief in gebruik zijn: één enkele toets voor het aannemen en beëindigen van gesprekken, een volumecontrole die er voor zorgt dat in een lawaaiige omgeving het stemgeluid van de beller kan worden opgeschroefd en een mute-functie voor ruggespraak tijdens een gesprek. De M3000 ondersteunt voice dialling, zodat het gebruik van de mobiele telefoon niet alleen geheel draadloos is, maar ook volledig handsfree. Daarnaast zorgt de noise cancelling-technologie in de microfoon voor een glashelder stemgeluid.

De M3000 maakt gebruik van de Bluetooth standaard en aangezien de headset zowel draadloos als handsfree werkt, is hij compatibel met alle thans leverbare mobiele telefoons met Bluetooth.

Prijs en beschikbaarheid
De M3000 is begin deze zomer leverbaar en kost ¤108,33, exclusief BTW.

De Bluetooth-markt
Een studie van marktonderzoeker Strategy Analytics voorspelt dat de verkoop van Bluetooth apparatuur in de komende jaren in een stroomversnelling zal raken. In 2006 zullen er, zo verwacht de onderzoeker, alleen al aan Bluetooth handsets ongeveer 735 miljoen stuks worden verkocht. De vraag naar Bluetooth headsets zou kunnen oplopen tot meer dan 50 miljoen. Plantronics heeft al vroeg in de Bluetooth-technologie geïnvesteerd en was een van de eerste leden van het Bluetooth-consortium (nummer 20). De onderneming was de eerste headset-fabrikant die het Bluetooth initiatief steunde, dat intussen 2100 participanten telt.

Daarnaast is Plantronics Associate Member van de Bluetooth Special Interest Group (SIG) en actief betrokken bij technische werkgroepen en heeft daardoor vroegtijdig toegang tot nieuwe Bluetooth specificaties.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en heeft vestigingen in 19 landen. Er werken in totaal 2400 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com. Informatie over verkoopadressen is te vinden op: www.gsm-headsets.nl.

---
Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.

---