Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 20 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: alcomobilist rijdt tegen lantaarnpaal
De politie heeft donderdagnacht op de Amkemaheerd een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer reed in zijn bestelbusje en moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een overstekende kat. Hierdoor reed de man tegen een lantaarnpaal aan, waarna zijn busje kantelde. De bestuurder bleef ongedeerd, maar bleek hij wel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,25 promille alcohol in het bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bestelbus werd door een sleepdienst afgevoerd.

Groningen: inbreker valt in slaap
De politie heeft donderdagochtend in een woning aan het Damsterdiep een 30-jarige man uit Dokkum aangehouden voor inbraak. De man was na enige klimwerk door een openstaand raam van een studentwoning geklommen. Vervolgens had de inbreker diverse goederen uit meerdere kamers weggenomen en in een tas gestopt. De verdachte was kennelijk moe en viel op een van de kamers in slaap. Gewaarschuwde politieagenten troffen de Fries in diepe rust aan. De bewoners van het pand herkenden hun eigendommen, die kort daarvoor door de inbreker waren weggenomen. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Groningen: vechtersbaas aangehouden
Op de Grote Markt heeft de politie donderdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De verdachte werd ingerekend, omdat hij voldeed aan het signalement van de dader van een mishandeling, die eerder in de nacht in de Gelkingestraat was gepleegd. Ook had de man bloed op zijn shirt. Bij het incident had de verdachte onenigheid gekregen met een 45-jarige plaatsgenoot, waarna hij het slachtoffer een vuistslag in het gezicht had gegeven. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)