Politie IJsselland

Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer e.o.
Van 19 op 20 juni 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891



ONDER INVLOED



DEVENTER- In de nacht van 19 op 20 juni 2003 te 01.53 uur werd op de Moerakkerstraat een 48 jarige bestuurder uit Deventer van een personenauto staande gehouden. Bij controle bleek de personenauto niet meer APK gekeurd te zijn en was de bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens bleek de bestuurder te hebben gedronken. Op straat blies hij een A. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 410 ug/l. Na het opmaken van proces-verbaal en een rij-ontzegging van 4 uur werd de bestuurder weer in vrijheid gesteld.
(03-076752)


---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT BEDRIJFSAUTO



DEVENTER- Tussen 18 juni 16.00 uur en 19 juni 2003 08.00 uur werd in een bedrijfsauto ingebroken. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Dordrechtweg. Uit de auto werden diverse gereedschappen gestolen. Totale waarde gestolen gereedschap en schade inbraak is niet bekend.
---

DIEFSTAL TAS UIT PASHOKJE



DEVENTER- Op donderdag, 19 juni 2003 te 13.55 uur deed een 18 jarige vrouw uit Deventer aangifte van diefstal, die middag tussen 13.15 uur en 13.17 uur, van haar tas uit een pashokje in een kledingzaak aan de Korte Bisschopstraat. De tas werd later gevonden. De telefoon was verdwenen. Totale schade is niet bekend.

(03-076463)


---


Einde dagrapport Pers Deventer e.o.



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Donderdag 19-jun-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 20-jun-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

AANRIJDING AUTO-BROMFIETS



DEDEMSVAART - Donderdag rond 14.30 uur verleende een 30-jarige automobilist uit Enschede op de Langewijk in Dedemsvaart geen voorrang aan een bromfietser. Er volgde een aanrijding waarbij de 39-jarige bromfietser uit Dedemsvaart ten val kwam. De bromfietser is met een beenwond en licht hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

(03-076497)


---

DRONKEN AUTOMOBILIST NEGEERT STOPTEKEN EN PROBEERT TE ONTKOMEN



HARDENBERG - Donderdagavond even voor 24.00 uur wilde een agent op de Parkweg een automobilist aanhouden voor een alcoholcontrole. De automobilist negeerde echter het stopteken en reed door. De agent die inmiddels van zijn motorfiets was afgestapt moest opzij stappen om niet geraakt te worden. De auto reed via de Kellerlaan naar de Gramsbergerweg. De motoragent kon hem volgen en klokte de snelheid van de auto op de Gramsbergerweg op gecorrigeerd 102 km/u. Daar is 50 km/u toegestaan. Toen de automobilist moest stoppen achter auto's die stonden te wachten voor de verkeerslichten lukte het de motoragent om naast hem te stoppen en na het openen van de deur de sleutels uit het contact te halen. De automobilist verzette zich, maar kon na de komst van politiecollega's worden aangehouden. Op het bureau bleek hij, een 25-jarige man uit Almelo, teveel te hebben gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 530 ug/l (1,2?). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd i.v.m. het meer dan 50 km/u te hard rijden. Tevens werden PV's opgemaakt voor de snelheidsovertreding, het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed.

(03-076729)


---

AFVAL VERBRANDEN LOOPT UIT DE HAND



DEDEMSVAART - Donderdag rond 22.00 uur kregen brandweer en politie een melding van een behoorlijk vuurtje in een tuin van een woning aan de Beatrixstraat. Bij aanbellen bij de woning werd niet opengedaan. De brandweer heeft daarop via het
garagedak het vuur geblust. In de tuin bleek wel iemand aanwezig. Hij had geprobeerd in de tuin wat afval te verbranden, maar dit was uit de hand gelopen. De 23-jarige man kreeg een PV voor het verbranden van afval.

(03-076710)


---

JEUGD VERVELEND OP VAN REEUWIJKSTRAAT



OMMEN - Donderdag rond 16.30 uur kreeg de politie een melding van voetballende jeugd aan de Van Reeuwijkstraat. Hierbij zouden auto's worden beschadigd. Ter plaatse werd in eerste instantie een 17-jarige jongen uit Ommen aangetroffen die bier aan het drinken was. Hiervoor kreeg hij een bekeuring aangezegd. Even verderop was inderdaad op een parkeerplaats een groep aan het voetballen. Toen de politie hen aansprak op het voetballen en de troep in de omgeving werd een grote mond opgezet. Tegelijkertijd kwam een 19-jarige Ommenaar op zijn bromfiets aangereden zonder helm. Ook hij kan hiervoor een bekeuring verwachten. De jeugd is daarna nog een tijdje in de gaten gehouden, maar er werden geen strafbare feiten meer geconstateerd.

(03-076563)


---

BROMFIETSCONTROLE HARDENBERG



HARDENBERG - Donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur werd op de Europaweg een bromfietscontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn er 18 brom-/snorfietsen gecontroleerd. Vier brom/snorfietsen voldeden aan de gestelde eisen. De overige brom-/snorfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid. Verder werd twee keer te gladde banden geconstateerd, werd er twee keer gereden zonder helm, werd één keer ten onrechte een oranjeplaat gevoerd en was één bromfiets niet verzekerd.

(03-076684)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Donderdag 19-jun-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 20-jun-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---

POLITIE HOUDT GEEN FIETSENVERKOOP IN ZOMERPERIODE



ZWOLLE - Inwoners van Zwolle die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets kunnen wekelijks bij de politie terecht voor het kopen van een fiets uit de collectie gevonden fietsen die bij de politie gestald staat. In verband met de zomervakantie is echter besloten om in de maanden juli en augustus geen fietsenverkoop te houden. Vanaf september is men weer op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur welkom op het bureau aan de Koggelaan om de fietsenvoorraad te bekijken en eventueel een fiets te kopen.

---

AANRIJDING TUSSEN TWEE BESTUURDERS



ZWOLLLE - Op de Ceintuurbaan wilde een 69-jarige man uit Zwolle gisteravond met zijn auto oversteken om zo de oprit van de rijksweg A28 richting Meppel op te rijden. Van rechts kwam toen een 26-jarige bestuurster uit Zwolle, die voorrang had. De man verleende haar geen voorrang en zo ontstond een botsing. De brandweer en de ambulance hebben de vrouw uit haar auto gehaald, waarna zij naar het ziekenhuis is gebracht. Hier bleek het letsel erg mee te vallen en hield zij slechts wat blauwe plekken eraan over.

(03-076607)


---

BROMFIETSER AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Op de Luttenbergstraat zag een agent gistermiddag een brommer rijden met twee personen erop. De bromfiets stopte plotseling en de bestuurder wisselde van plaats met de passagier. De bromfiets reed vervolgens in de richting van de Assendorperdijk en sloeg rechtsaf de Klaasboerstraat in. Hier werd deze staande gehouden. De 16-jarige bestuurder uit Zwolle toonde zijn bromfietscertificaat, waarop de agent ook vroeg aan de passagier om de zijne te tonen, omdat hij hem had zien rijden. De passagier, een 16-jarige jongen uit Zwolle, wilde verder geen naam opgeven, want hij had niet gereden beweerde hij. Hierop is de jongen aangehouden.

(03-076548)


---

INBRAAK BIJ SCHOOL



ZWOLLE - Tussen woensdag 22.30 uur en donderdag 07.30 uur is er bij een school aan de Geraniumstraat ingebroken. Via het verbreken van een ruit kwam men binnen. Er werden diverse ruimtes doorzocht, waarbij enkele apparatuur en wat geld werd ontvreemd.

(03-076288)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Bij een winkel aan de Diezerstraat is gistermiddag een 26-jarige man uit Polen aangehouden voor winkeldiefstal. De man liep door de alarmpoortjes van de winkel toen deze afgingen. Winkelpersoneel vroeg hem vervolgens wat hij bij zich had, waarop hij een fles parfum teruggaf. Daarna liep hij verder en ging het alarm weer af. De man liep echter door, waarop de stadswachten werden gewaarschuwd. Deze konden de man enige tijd later aanhouden en brachten hem naar de winkel. Inmiddels had de man zich ontdaan van datgene wat hij nog meer had ontvreemd. Hij is door de politie aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

(03-076582)


---

AANHOUDING VERNIELENDE MAN



ZWOLLE - Vannacht werd de politie gewaarschuwd in verband met een man die aan de Veemarkt door het lint zou zijn gegaan en ruiten aan het vernielen was. Ter plaatse trof men een 52-jarige man uit Zwolle aan, met zijn handen onder het bloed. Er waren tevens vijf ruiten vernield. De man wilde op zijn scooter wegrijden en werd verbaal agressief toen hij werd tegengehouden door de politie. De man is in het ziekenhuis gehecht aan zijn verwondingen en vervolgens op het politiebureau ingesloten.

(03-076762)


---

Einde


---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van donderdag 19-jun-2003 07:00 uur
tot vrijdag 20-jun-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket:
---


BEKEURINGEN TIJDEN CONTROLES



STEENWIJK - Tijdens verkeerscontroles in de gemeente werden donderdag 18 personen bekeurd. Zestien bestuurders droegen geen autogordel; 1 bromfietser reed zonder helm en 1 bestuurder reed op een opgevoerde bromfiets.


---


TV SCHERM UIT WINKEL



STEENWIJK - In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Woldpromenade. Uit de zaak werd een zogeheten plasmascherm meegenomen met een waarde van ruim
E 5.000,00. Om binnen te komen werd de toegangsdeur vernield.
Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---





---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van donderdag 19-jun-2003 07:00 uur
tot vrijdag 20-jun-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket:
---


OP VERBODEN TERREIN



KAMPEN - Vrijdagmorgenvroeg (01.45 uur) werden een 17-jarige jongen uit Genemuiden en een 18-jarige jongen uit Kampen aangehouden op het schoolplein van een school aan de Kamperstraatweg. Zij kregen een bekeuring omdat zij zich op verboden terrein bevonden (bordjes art. 461 W.v.Sr.)


---


AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING POLITIEMENSEN



KAMPEN - Vrijdagmorgen (03.45 uur) werd op de Oudestraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging van twee politiemensen. De man liep op straat en zonder aanleiding stak hij zijn middelvinger op naar de passerende politiewagen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld.


---






---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Donderdag 19-jun-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 20-jun-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

BROMFIETS MET TE VEEL VERMOGEN



WIJHE - Donderdag rond 8.15 uur zag een agent een bromfietser opvallen hard rijden op de Boerhaar in Wijhe. De 17-jarige man uit Wijhe werd staande gehouden en het vermogen van zijn bromfiets werd op het bureau gemeten. Het vermogen bleek te hoog. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Tevens zat op de bromfiets een verzekeringsplaatje van 2002. Als de eigenaar niet kan aantonen dat de bromfiets ook dit jaar verzekerd is kan hij daarvoor ook een bekeuring verwachten.

(03-076475)


---

GESTOLEN AUTO IN SLOOT AANGETROFFEN



MARIENHEEM - Donderdagochtend kreeg de politie diverse meldingen dat er een gele bedrijfsauto in de sloot lag naast de De Jongstraat in Mariënheem. Na onderzoek bleek dat de auto de nacht ervoor was gestolen vanaf een bedrijfsterrein in Zwolle. De auto is afgesleept en een onderzoek is ingesteld.

(03-076556)


---

INBRAAK IN HUISJE OP VAKANTIEPARK



WIJHE - Woensdagavond is er ingebroken in een huisje op een vakantiepark aan de Schaarshoekweg in Wijhe. Uit het huisje werden een GSM, twee fototoestellen en een portemonnee met geld weggenomen. De daders zijn waarschijnlijk na het open wrikken van een gesloten raam binnengedrongen.

(03-076435)


---

Einde


---- --