Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

ATP International print eerste internationale NS-treinticket via Galileo.

Hoofddorp, 20 juni 2003

Deze week is bij ATP het eerste internationale NS-treinticket geprint via Galileo. Hiermee is ATP International de eerste reisorganisatie en Galileo het eerste GDS (Global Distribution System) die de koppeling van hun systemen met het nieuwe online systeem van de NS, @lantis, in Nederland tot stand hebben gebracht. Voor ATP en Galileo betekent deze koppeling een verdere uitbreiding van het reisaanbod en daarmee een verruiming van de keuze mogelijkheden voor de reizigers.

Met de komst van de hoge snelheidslijnen wordt de trein op een toenemend aantal trajecten een serieus alternatief voor het vliegtuig. Ook reizigers willen steeds vaker verschillende vervoersmiddelen met elkaar kunnen vergelijken op bijvoorbeeld reisduur en kosten.
Het nieuwe online systeem van de NS, @lantis, vergroot de mogelijkheid voor ATP om snel online te boeken vanaf de eigen werkplek en PC met internet-aansluiting. Door de koppeling met Galileo kan ATP gebruik maken van dezelfde ticketprinter als voor de uitgifte van vliegtickets. Een kostenefficiënte manier, voor alle partijen, om een nieuwe doelgroep van dienst te zijn, de internationale treinreiziger. In de komende maanden zal Galileo, in overleg met de NS, bij een groot aantal reisagenten @lantis gaan uitrollen.

Quote (ATP):

" Door de komst van @lantis via het Galileo-netwerk is het niet meer nodig om aparte treinprinters aan te schaffen, we hebben nu de mogelijkheid om zowel onze vliegtickets als onze treintickets op één printer uit te printen."

"Daarnaast zullen wij door de komst van @lantis een efficiëntieslag maken doordat we de mogelijkheid krijgen om onze NS boekingen automatisch in ons backoffice-systeem in te lezen."

ATP International is met een 20-tal vestigingen door Nederland en kantoren in de USA, het Verenigd Koninkrijk en België de op één na grootste zakelijke reisorganisatie in Nederland. Naast zakenreizen beschikt ATP International over een eigen afdeling groeps-, incentive- en sportreizen en zijn gespecialiseerd in de organisatie van (inter)nationale congressen en meetings. Ook heeft ATP International diverse eigen vakantiereisbureaus door het land heen en vervullen wij met het internetconcept ATP Direct een voortrekkersrol op het gebied van de verkoop van online reisproducten.

Galileo International neemt een wereldwijd leidende positie in als leverancier van reistechnologie. Kernactiviteit is het ontsluiten van data en verlenen van distributie-services voor de reisindustrie via het electronische Galileo reserveringssysteem. Al meer dan 30 jaar levert Galileo als distributeur van innovatieve producten en E-commerce oplossingen toegevoegde waarde aan reisaanbieders, reisbureaus, websites en ondernemingen, waarmee de uiteindelijke reiziger passend kan worden bediend.

Galileo International is onderdeel van de, in Parsippany, New Jersey, USA, gevestigde Cendant Corporation. Wereldwijd één van de belangrijkste aanbieders van reizen en onroerend goed.
Het kantoor voor Internationale markten van Galileo is gevestigd in Langley, United Kingdom. Deze regio omvat meer dan 100 kantoren in even zo veel landen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht