Provincie Drenthe

Gedeputeerde Swierstra tevreden over brief

N34 omgebouwd conform afspraken

Assen, 20 juni 2003
Persberichtnummer 03-091



Verkeer- en vervoergedeputeerde Swierstra is blij met de brief van minister Peijs over de N34. Het ministerie geeft in de brief aan dat de oude planning gehandhaafd blijft. Vanaf volgend jaar wordt begonnen met de ombouw van de rijksweg N34. In 2007 moeten alle voorgenomen aanpassingen aan kruisingen van de N34 bij Gieten (2x), Gasselte, Borger en Ees gerealiseerd zijn. De gedeputeerde maakt zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid op de rijksweg van De Punt naar Emmen. "Ik ben blij dat de minister onze zorgen deelt en uitstel niet wenselijk vindt," reageert Swierstra. Deze week vonden opnieuw ongevallen plaats op de kruising bij Borger.

Gedeputeerde Swierstra heeft zich al jaren ingezet voor aanpak van de N34 vanuit het oogpunt van de verkeersveiligheid. Dat resulteerde in een afspraak met het rijk in 1996. De weg is bovendien erg belangrijk voor de regio omdat het de steden Emmen en Groningen verbindt. "Juist voor omwonenden en mensen die dagelijks gebruik maken van de weg zal dit nieuws positief worden ontvangen. De ombouw levert niet alleen meer veiligheid voor de weggebruiker op, maar daarbij ook een betere doorstroming van het verkeer". De kruispunten bij Gieten, Gasselte, Borger en Ees zullen volgens plan ongelijkvloers worden gemaakt. Daarvoor stelt het rijk 38,8 miljoen euro beschikbaar.

De regio wil zich maximaal inzetten voor de gezamenlijke aanpak. "Ook gemeenten zijn nauw betrokken bij de plannen", zegt Swierstra. "De gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Aa en Hunze hadden vergaande stappen genomen die samenhangen met de ombouw van de N34. Denk alleen maar aan het aanpassen van bestemmingsplannen. We gaan nu voortvarend verder met die werkzaamheden."



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl