Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 20-06-2003 16.10 uur Berichten vrijdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Drugs in beslag genomen
RODEN - Bij een onderzoek in een pand aan de Kanaalstraat in Roden nam de politie donderdagavond harddrugs en enkele zakjes weed in beslag. Drie verdachten werden aangehouden. Het bewuste pand is een bedrijfspand wat momenteel wordt verbouwd. Bij de politie was bekend dat er de laatste tijd regelmatig drugsgebruikers in het pand verbleven. Bij de routinecontrole van donderdagavond trof de politie in het pand drie mannen aan van 18, 24 en 25 jr., allemaal zonder vaste woon- of verblijfplaats. Twee van hen hadden een paar zakjes weed in bezit. Bij doorzoeking van het pand vond de politie ongeveer 40 gram harddrugs, vermoedelijk cocaïne, en diverse gebruikersspullen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Uit het vervolgonderzoek zal moeten blijken of ze zich schuldig hebben gemaakt aan drugshandel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Inbraak
ASSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Ceresstraat in Assen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit het pand is een kluis met daarin een niet nader te noemen bedrag aan geld gestolen.

Diefstal van begraafplaats
EEN - Een vrouw uit Haulerwijk deed bij de politie aangifte van diefstal van een grote glazen pot met vetplanten vanaf de begraafplaats aan de Vennootsweg in Een. In verband met vaderdag had de vrouw de pot met planten en een bosje rozen op 14 juni op het graf van haar man gezet. Op 18 juni ontdekte ze tot haar grote ontsteltenis dat de pot verdwenen was. De vrouw deed niet zozeer aangifte i.v.m. het materiele verlies maar veel meer i.v.m. de emotionele schade die zo`n diefstal teweegbrengt. Ze heeft er een aantal nachten slecht van geslapen. Vorig jaar is haar met vaderdag hetzelfde overkomen. Ze heeft geen enkel idee wie dit gedaan heeft.

Indonesische loopeenden verdwenen
ASSEN - Tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen zijn vanaf het terrein van de kinderboerderij ` De Brinkstal ` bij het Hendrik van Boeijenoord in Assen vier Indonesische loopeenden verdwenen. De beheerder meldde dit bij de politie. Hoe de dieren zijn verdwenen is niet bekend. Het enige wat de beheerder terug vond was de kop van één van de dieren.