Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 17 juni 2003

Televisie
LUNCH-TV EXTRA:DE KONINKLIJKE LUCHTMACHT
Uitzending zaterdag 21 juni 2003
Nederland 2 - 12.00 uur

LUNCH-TV EXTRA BRENGT FEESTELIJKE UITZENDING
RONDOM JUBILERENDE KONINKLIJKE LUCHTMACHT

2003 is een bijzonder jaar voor de Koninklijke Luchtmacht. Vijftig jaar geleden werd de luchtmacht een zelfstandig krijgsmachtdeel. De militaire luchtvaart stamt uit 1913, nu precies 90 jaar geleden. En 100 jaar geleden maakten de gebroeders Wright in de Verenigde Staten de allereerste gemotoriseerde vlucht.

Het TROS-programma LUNCH-TV brengt in een speciale extra uitzending ter gelegenheid van dit feestelijke jaar 'live' vanaf vliegbasis Twente een bijna twee uur durend programma. Onderdeel van het programma is een spectaculaire Air Show die in zijn geheel zal worden uitgezonden. Daarnaast ontvangen Mireille Bekooij en Bert Kuizenga diverse deskundigen van de luchtmacht, waaronder een aantal voormalig piloten.

Het publiek is de afgelopen week in de gelegenheid gesteld de luchtmacht te feliciteren door een kunstwerk te creëren in een tuin, op het voetbalveld of in een park. Speciale helikopters met een camerateam aan boord vlogen door het land op zoek naar deze 'kunstwerken'. De winnaars zullen in deze uitzending bekend worden gemaakt.