Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-06-2003
1e persbericht van zondag 22 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldieveggen aangehouden
Op de Rechtestraat zijn zaterdag om 14.10 uur drie vrouwen uit Roermond aangehouden. Zij zijn 20 (2x) en 12 jaar oud. Zij zouden in vijf kledingzaken diefstallen hebben gepleegd. In een tas die ze bij zich hadden zat kleding met de beveiligingslabels eraan. De drie vrouwen zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen bij hardcore party
Bij een hardcore party in het Beursgebouw zijn zaterdagavond en nacht 11 bezoekers aangehouden. Zij wilden hard drugs mee naar binnen smokkelen. Er werd echter door de organisatie streng gecontroleerd. De drugs varieerden van een klein zakje wit poeder tot 76 pillen. De aangehouden personen waren 7 vrouwen en 4 mannen. Vier personen zijn ingesloten. Zij waren in het bezit van 15, 18, 20,5 en 76 pillen. De anderen konden na verhoor naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachten komen uit het hele land.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Op de Raiffeisenstraat is zondag om 1.15 uur een 32-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij had met zijn auto een bocht niet ruim genoeg genomen en was tegen een tegemoetkomende auto gereden. Er was alleen blikschade maar de Eindhovenaar had gedronken. Hij blies ruim
1,4. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Vernieling autos
Op de Wielantstraat zijn zondag om 0.30 uur drie Eindhovenaren van 17 en (2x) 16 jaar oud aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat zij, terwijl ze langsfietsten, spiegels van geparkeerde autos trapten. Ze hielden de jongens vast totdat de politie kwam. De politie nam hen mee en twee konden na verhoor naar huis. De derde wilde niet aan het onderzoek meewerken en is ingesloten. Op het eerste gezicht waren er drie spiegels afgetrapt. Mogelijk volgen er nog meer.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Een 50-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 18.25 uur op het Kerstroosplein aangehouden. De man zat op een bankje met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto tegen lantaarnpaal
Een 26-jarige Geldropse bestuurder van een personenauto verloor zaterdag om 21.15 uur op de Vonderweg de macht over het stuur. Hij ramde een lichtmast op de middengeleider en ging over die middengeleider en raakte op de andere weghelft een andere auto, die tegemoet kwam gereden. In de auto van de Geldroppenaar zaten drie personen. Een van hen, gegevens onbekend, is naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man van fiets beroofd
Een 24-jarige Eindhovenaar is zondag rond 3.15 uur op de Robbenstraat van zijn fiets beroofd. Toen hij daar fietste kwamen twee mannen van 20 à 25 jaar oud op hem af. Zij sloegen hem in het gezicht en namen zijn fiets, een grijze Gazelle, mee.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling vriendin In de Van Brusselstraat is zondag om 3.55 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. De man had zijn 24-jarige Helmondse vriendin met de vuist in het gezicht geslagen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Vechtersbazen aangehouden
Op de Steenweg zijn zondag om 1.25 uur twee Helmonders van 17 en 18 jaar oud aangehouden. Zij waren aan het vechten. Een 18-jarige Helmonder wilde zich na vordering door de politie niet verwijderen en hij beledigde de politiemensen. Hij werd ook aangehouden. Op het bureau kregen ze een bekeuring. Daarna konden ze naar huis.

Asten: Bromfietser onder invloed
Op het Laagveld is zondag om 1.50 uur een 18-jarige bromfietser uit Deurne aangehouden. Hij had gedronken en blies ruim 1,65 promille. De man is militair en is voor verder onderzoek overgegeven aan de Koninklijke Marechaussee.

Mierlo: Met auto tegen boom
Op de Burgemeester Termeerstraat is zaterdag om 23.30 uur een 19-jarige automobilist uit Mierlo tegen een boom gereden. Hij raakte de macht over het stuur kwijt. De man is met nekletsel in het St. Annaziekenhuis opgenomen. Hij had gedronken en daarom is een bloedproef genomen.

Geldrop: Fietser gewond na aanrijding met bus
Een 63-jarige fietser uit Geldrop is zaterdag om 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hout Oost Bogardeind. De man fietste vanuit Hout Oost de kruising op en gaf een autobus geen voorrang. De fietser is met een aantal gebroken ribben in het St. Annaziekenhuis opgenomen. De bus werd bestuurd door een 54-jarige man uit Den Haag.

Milheeze: Dronken automobilist
Op de Steenoven is zondag om 1.45 uur een 25-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies bijna 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Oranjelaan is zaterdag tussen 11.55 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 3300 passanten reden er 298 te hard. De snelste reed 90 km/u. 50 mag.

Wintelre: Man na mishandeling aangehouden
Op de Willibrordusstraat is zondag om 1.40 uur een 24-jarige man uit Best aangehouden. Hij zou een Eindhovenaar (leeftijd onbekend) mishandeld hebben. Hij sloeg hem in het gezicht en trapte hem van de fiets. De reden is onbekend. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Bromfietser met drank
Op de Maastrichterweg is zondag om 1.30 uur een 23-jarige Valkenswaardse bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 2 promille. Zijn bromfiets was niet verzekerd en de bromfiets had teveel vermogen. Voor dat alles ging hij op de bon.