Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren, Dierenaar aangehouden na inrijden op plaatsgenoot Publicatiedatum: 22-06-2003

De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige Dierenaar aangehouden op verdenking van ondermeer poging tot zware mishandeling en doodslag op een 44-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer had zijn bestelwagen vrijdagmiddag rond kwart over vier op de rijbaan van de Buitensingel in Dieren geparkeerd voor het afleveren van goederen. Op dat moment naderde de 42-jarige Dierenaar met zijn auto. Hij kon vanwege ruimtegebrek kennelijk niet passeren en sprak de 44-jarige daarover aan. Omdat een en ander kennelijk niet snel genoeg verliep zou de 42-jarige verdachte eerst tegen de bestelwagen van de 44-jarige zijn gereden. Toen die daar vervolgens wat van wilde zeggen reed de 42-jarige verdachte in op de 44-jarige, die erger kon voorkomen door snel opzij te springen. De 44-jarige raakte daarbij evenwel licht gewond. De 42-jarige reed na het voorval door maar meldde zich even later telefonisch bij de politie. Hij werd later in zijn woning aangehouden. De man is later weer in vrijheid gesteld. Zij rijbewijs is door de politie ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wolfheze, met 141 km/u over de Wolfhezerweg
Publicatiedatum: 22-06-2003

Met een snelheid van 141 km/u passeerde vrijdag een automobilist de radarsnelheidscontrole van het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie. Het VHT controleerde tussen in de ochtend en middaguren tussen half tien en half twee ruim 1300 voertuigen op snelheid. In totaal 46 overtreders liepen tegen de lamp en kunnen een boete op de mat verwachten. De maximumsnelheid op de Wolfhezerweg is 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Bemmel, 8 stieren omgekomen bij schuurbrand
Publicatiedatum: 22-06-2003

Bij een schuurbrand aan de Heuvelsestraat in Bemmel zijn zaterdagmiddag acht stieren omgekomen. De schuur brandde volledig af. De brand werd omstreeks half twee ontdekt, waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De politie verzorgde een afzetting vanaf de Lingewal. In de schuur stond een aantal stieren op stal. Enkele stieren waren in paniek de vuurzee uitgerend een weiland in, maar hadden dusdanige brandwonden opgelopen dat ze later door een veearts moesten worden afgemaakt. De brandweer had het vuur rond half drie onder controle. Bij de brand zou asbest zijn vrijgekomen. Volgens een terplaatse aanwezige brandweercommandant zou dit gezien de windrichting echter geen gevaar opleveren voor de directe omgeving. Het asbest zou zijn neergeslagen op een gedeelte van de Karstraat en een naastgelegen weiland. Door de milieu-inspectie van de gemeente is de asbestneerslag onderzocht. Tussen de Lingewal en de Bergerdensestraat is door de gemeente een afzetting geplaatst in afwachting van opruimingswerkzaamheden. De brand is vermoedelijk ontstaan door lasapparaat, waar men kort voor het uitbreken van de brand mee bezig was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606