Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-06-2003 Mediaberichten 22 juni (laatste berichten)

Wielrenner gewond na aanrijding met automobilist (2)


- Aanvullend bericht; leeftijd slachtoffer -
PANNINGEN Een 51-jarige wielrenner uit Kronenberg raakte zaterdagmiddag ernstig gewond bij een verkeersongeval. De man fietste net na 14.00 uur met twee wielervrienden vanuit de Middenpeelweg richting Helden. Bij de kruising met de Maasbreeseweg moest het drietal oversteken. De man uit Kronenberg, die voorop fietste, stak de weg over en kwam daarbij in aanrijding met een 25-jarige automobilist uit Panningen die over de Maasbreeseweg eveneens richting Helden reed. De wielrenner vloog over de auto en viel vervolgens op het wegdek. Het slachtoffer was direct buiten bewustzijn. De gewaarschuwde traumahelicopter zorgde er samen met de ambulance-medewerkers voor dat de gewonde man in de helicopter werd gedragen. Hij is vervolgens per helicopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Verkeersgewonde

ROERMOND Een 73-jarige vrouw uit het Duitse Mönchen- Gladbach raakte zaterdagmorgen gewond bij een verkeersongeval. De vrouw is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Roermondse ziekenhuis.

Rond 8.30 uur reed een 77-jarige automobilist uit het duitse Mönchen-Gladbach over de Elmpterweg. Ter hoogte van de Laatweg sloeg de man linksaf. Hij zag op dat moment een auto die uit de tegenovergestelde richting over de Elmpterweg reed en bestuurd werd door een 46-jarige vrouw uit Viersen, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De echtgenote van de automobilist uit Mönchen-Gladbach raakte bij de aanrijding gewond. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.