Arriva





- Veiligheid schoolkinderen

Veiligheid schoolkinderen 22 juni 2003

ARRIVA-chauffeurs op de bres voor veiligheid schoolkinderen

In de afgelopen week hebben alle middelbare scholen in Groningen een brief ontvangen van vervoermaatschappij ARRIVA. Op initiatief van chauffeurs wordt daarin gevraagd informatie te verstrekken aan de scholieren over het openbaar vervoer. Dit is gedaan met het oog op de verkeersveiligheid.

Het stationsplein in Groningen geldt als het drukste stationsplein in Nederland waar mensen en voertuigen elkaar veel kruisen. De kans op het ontstaan van onveilige situaties is hierdoor ook groter dan op andere stationspleinen. Veel scholieren passeren het busstation om over te stappen. Aan het begin van elk schooljaar zijn er weer veel kinderen die nog moeten uitvinden welke bus zij moeten hebben om op school te komen en bij welke halte die bus stopt. Hierdoor zijn er veel scholieren die zonder op het verkeer te letten op zoek gaan naar de bushalte om op tijd op school te komen.

Hierin schuilt het gevaar dat kinderen zoekend en rennend in een onveilige situatie terechtkomen. De Groningse buschauffeurs van ARRIVA hebben daarom voor elke school een informatieformulier opgesteld waarin de bereikbaarheid van die school met het openbaar vervoer wordt beschreven. In de begeleidende brief is de scholen verzocht om dit formulier bij het nieuwe schoolinformatiepakket of bij de boekenuitreiking aan de leerlingen uit te delen.

In het informatieformulier staat welke buslijn de scholieren kunnen nemen, op welke halte ze uit moeten stappen en welk perron ze op het busstation moeten hebben.