Volker Wessels Stevin NV

Rotterdam, 23 juni 2003


GrantRail (Corus/Volker Wessels UK) één van de preferred bidders voor vijfjarige spoorvernieuwingscontracten in Verenigd Koninkrijk

Het Britse Network Rail heeft de bedrijven aangewezen die als preferred bidder worden beschouwd voor een serie van vijfjarige spoorvernieuwingscontracten ten behoeve van de Britse railinfrastructuur. GrantRail, een gezamenlijke onderneming van Corus en Volker Wessels UK, is preferred bidder in vier regio's.

De in 11 regio's onderverdeelde contracten vormen een belangrijk element in het kostenreductieprogramma van Network Rail. De contracten hebben een gecombineerde waarde van £500 miljoen per jaar. De contractwaarde voor GrantRail kan nog niet definitief worden aangegeven maar is van substantiële omvang. In de contracten is een nieuwe manier van werken vastgelegd om ervoor te zorgen dat de vernieuwingen die worden doorgevoerd op de meest efficiënte wijze kunnen worden uitgevoerd.

GrantRail, een gezamenlijke onderneming van Corus en Volker Wessels UK, is preferred bidder voor spoorvernieuwing in de Network Rail-regio's Midlands en Southern en preferred bidder voor installatiecontracten voor wissels in de regio's Midlands/North West en Southern.

Gren Edwards, directeur van GrantRail, reageerde verheugd op het nieuws. ,,Deze opdracht vormt een belangrijk element van ons strategische groeiplan en het stelt ons voor de toekomst in staat om nog beter onze service en dienstverlening af te stemmen op onze grootste opdrachtgever, Network Rail."
Jan Kees de Pagter, directeur van Volker Stevin Rail & Traffic en binnen VolkerWessels verantwoordelijk voor spooractiviteiten: ,, Deze opdracht sluit goed aan op de businessplanning en de strategie om Volker Stevin Rail & Traffic uit te bouwen tot een Europese speler."