Exendis


P E R S B E R I C H T 20-06-03


EXENDIS


EXENDIS N.V. (v/h De Drie Electronics Beheer N.V) heeft vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend gemaakt dat het netto resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening over het eerste halfjaar van 2003 naar verwachting lager zal zijn ten opzichte van het eerste halfjaar van 2002 (EUR 545 duizend verlies).
De achterblijvende resultaten zijn voornamelijk het gevolg van de voortdurende moeilijke marktomstandigheden, als gevolg waarvan de marges onder druk staan. Daarnaast zijn enkele grote projectuitleveringen in de tweede helft van het jaar gepland, deze activiteit draagt daardoor slechts beperkt bij aan omzet en resultaat in de eerste helft van het jaar. Ondanks het slechte economische klimaat heeft EXENDIS haar marktpositie behouden en in enkele segmenten versterkt.


Met name de Duitse activiteiten worden geraakt door de slechte marktomstandigheden. EXENDIS heeft reeds in 2002 een pakket aan maatregelen ingezet en doorgevoerd om de organisatie aan te passen aan de veranderde marktomstandigheden. Additionele structurele maatregelen, en daarbij horende voorzieningen, zijn noodzakelijk en in voorbereiding.


Gezien de aanhoudende economische onzekerheid is het nog niet mogelijk een betrouwbare voorspelling te doen ten aanzien van de te verwachten omzet- en resultaatontwikkeling voor geheel 2003. De gerealiseerde kostenbesparingen en verbeterde organisatie zorgen ervoor dat EXENDIS N.V. beter is gepositioneerd om te profiteren zodra de marktomstandigheden verbeteren. EXENDIS N.V. heeft vooralsnog geen indicatie voor marktherstel, maar naar verwachting zal de aanhoudende beperkte investeringsbereidheid bij klanten en het zwakke economisch klimaat deels worden gecompenseerd door invoering van innovatieve producten en diensten.


De halfjaarcijfers worden op 26 Augustus bekend gemaakt.


Profiel

EXENDIS N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V., is ontstaan uit het samengaan van het Nederlandse De Drie Electronics Beheer N.V. (opgericht 1939) en het Duitse industrie automation Energiesysteme GmbH & Co KG (opgericht 1969).
EXENDIS richt zich met haar kernactiviteiten energieconversie en betrouwbare energievoorziening op de marktsegmenten Mobiliteit, Infrastructuur en Componenten;
Energy Systems Mobility vervaardigt een uitgebreide product-range van technologisch hoogwaardige batterijladers, inclusief bewakings- en managementsystemen, voor traktiebatterijen.
Energy Systems Infrastructure ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor voedingen in de sectoren Transport, Energiedistributie, , Scheepsbouw en Defensie.
Energy Systems Components vervaardigt klantspecifieke producten, onder andere transformatoren en smoorspoelen voor de industriële technische markt.
EXENDIS Renewable Energy B.V. is opgericht in 2002 en houdt zich bezig met de realisatie en verkoop van inverters voor onder andere zonnepanelen.


Voor verdere informatie:


EXENDIS N.V.

De heer ir. B.M.A. Jankovich


Telefoon: +31 (0)318 676 111



---- --