Microsoft lanceert Windows Mobile 2003 software voor Pocket PC's


Nieuwe Pocket PC-software met eenvoudige WiFi- en Bluetooth-connectiviteit en ondersteuning voor digitale media


Schiphol-Rijk, 23 juni 2003 - Microsoft kondigt de beschikbaarheid aan van Windows Mobile 2003 software voor Pocket PC's. De nieuwe versie breidt de mogelijkheden van Pocket PC's uit met onder andere eenvoudige toegang tot draadloze netwerken en verbeterde ondersteuning voor digitale media. Diverse fabrikanten hebben op basis van Windows Mobile software nieuwe apparaten ontwikkeld, die vanaf vandaag leverbaar zijn. Ontwikkelaars kunnen met de nieuwe software gemakkelijk Microsoft .NET-services en -toepassingen bouwen, met behulp van een nieuwe Software Developers Kit (SDK). Microsoft heeft tevens de merknaam 'Windows Mobile' bekendgemaakt, die gebruikt zal worden als eenduidige en gemakkelijk te herkennen merknaam voor alle software van Microsoft voor mobiele apparaten.


Verbeterde software voor Pocket PC's

De nieuwe versie van Windows Mobile verbetert een aantal kernelementen van Pocket PC's, onder andere op het gebied van draadloze connectiviteit, eenvoudige navigatie en bediening en ondersteuning voor Rapid Application Development (RAD). Tevens biedt de software meer entertainment-mogelijkheden. Tot de verbeteringen behoren onder andere:


* Connectiviteit met verschillende draadloze netwerktypen - automatische detectie en eenvoudige verbinding met zowel WiFi- als Bluetooth-netwerken;
* Beter berichtenverkeer en e-mail - dankzij integratie met de binnenkort te verschijnen Microsoft Exchange Server 2003, is het mogelijk ervoor te zorgen dat e-mail altijd up-to-date is. Ondersteuning voor geïntegreerde toetsenborden stimuleert verdere innovatie op het gebied van hardware;
* Digitale media - de nieuwe software verbetert de mogelijkheden voor het bekijken en beluisteren van muziek, foto's en video's, met Windows Media 9 Series:
o Foto's: gebruikers kunnen digitale foto's op hun Pocket PC opslaan, bewerken en bekijken;
o Windows Media Player 9:

§ Toegang tot kwalitatief hoogwaardige digitale media via WiFi-netwerken, met snelheden tot 300 kbps;
§ Mogelijkheid tot het afspelen van video's en digitale fotoalbums die gecreëerd zijn met Windows Movie Maker 2 of Plus! Photo Story;
§ Ondersteunt Plus! Sync & Go, waarmee het mogelijk is om digitale content op Internet of de PC te synchroniseren met de Pocket PC.
* Platforminnovatie - In Windows Mobile 2003 software voor Pocket PC's is het Microsoft .NET Compact Framework geïntegreerd. Dit betekent dat ontwikkelaars snel en gemakkelijk nieuwe toepassingen kunnen bouwen die volledig gebruikmaken van de mogelijkheden van webservices en XML. Hiertoe heeft Microsoft een nieuwe Software Developers Kit (SDK) ontwikkeld. Meer informatie hierover is te vinden op www.microsoft.com/mobile/developer/.


Nieuwe apparaten

Klanten kunnen kiezen uit een breed aanbod aan op Windows Mobile gebaseerde apparaten, waaronder ASUSTeK Computer, Dell, Fujitsu Siemens Computers, HP, Toshiba en ViewSonic. Daarnaast zullen ook Acer, Intermec Technologies, Legend Group, MiTAC, Panasonic Computer Solutions, Symbol Technologies en Trimble binnenkort Pocket PC's op basis van Windows Mobile lanceren.


Pocket PC's gebaseerd op Windows Mobile

Pocket PC's die gebaseerd zijn op Windows Mobile vormen de nieuwe generatie Personal Digital Assistants (PDA's). Hiermee kunnen mensen ook onderweg in verbinding blijven met belangrijke informatie, terwijl ook wordt voorzien in de persoonlijke wensen van mobiele consumenten. Windows Mobile software omvat een reeks toepassingen voor zowel zakelijke als persoonlijke productiviteit en entertainment. Pocket PC gebaseerd op Windows Mobile kunnen gemakkelijk uitgebreid en aangepast worden aan de veranderende eisen en wensen van gebruikers, dankzij een snel groeiend aantal standaard hardware-ontwerpen, randapparaten en softwaretoepassingen. Meer informatie over de nieuwe Pocket PC's op basis van Windows Mobile is te vinden op www.microsoft.com/presspass/events/windowsmobile2003launch/