AutoRai

23-6-2003

Terugroepactie bij Mazda.

Mazda roept autos uit de Mazda6 serie terug naar de werkplaats voor controle op de werking van de remvloeistof-niveausensor. In Europa betreffen dit 111.200 autos uit de productie van 14 februari 2002 tot 13 mei 2003.

Bij testen is vastgesteld dat het kan voorkomen dat de drijver van de remvloeistof-niveausensor in het remvloeistof-reservoir vast blijft zitten. Hierdoor gaat, bij het dalen van het remvloeistof-niveau tot de minimale stand, het waarschuwingslampje op het dasboard niet branden. De werking van het remsysteem wordt hierdoor niet beïnvloed. De gratis reparatie duurt ongeveer 10 minuten.

Ook moeten de voormistlampen van een aantal Mazda6, MPV en MX-5 modellen gecontroleerd worden. Hier bestaat de mogelijkheid dat door een montagefout de lampfittingen er uit vallen. De gratis reparatie hiervan neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Bij deze actie zijn uiteraard alleen die modellen betrokken, die seriematig of als accessoire uitgerust zijn met voormistlampen. De Mazda6 modellen met dieselmotor zijn niet in deze actie betrokken.

Alle eigenaren/eigenaresses van de bij deze actie betrokken autos worden rechtstreeks door de importeur aangeschreven.