Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Verfrissende deurmat

IJSSELSTEIN- Zondag escaleerde een ruzie over een deurmat.

In een flat aan de Weegbree kregen een 64-jarige man en een 57-jarige vrouw een woordenwisseling met hun 31-jarige buurman. De 31-jarige man zou een deurmat verplaatst hebben en toen de 64-jarige man verhaal ging halen, werd bij hem een vloeistof in zijn ogen gespoten. Daarna kreeg hij een klap in zijn gezicht, waardoor twee tanden los kwamen te zitten. Ook bij de 57-jarige vrouw werd met vloeistof in haar ogen gespoten. De vloeistof bleek later een luchtverfrisser te zijn geweest. De 31-jarige man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hand in hand

NIEUWEGEIN- Zondag kreeg de politie een melding van een mishandeling aan de Agaatdrift. Rond 22.00 uur ging de politie ter plaatse, waar ze werden aangesproken door de melder. Hij vertelde dat in de brandgang een vrouw mishandeld werd door een man. De politie trof daar niemand meer aan, waarna naar hun woning werd gegaan, waar ook niet werd open gedaan. Een eindje verderop de Agaatdrift werden de omschreven personen aangetroffen.

Daar verklaarde de 32-jarige man zijn 26-jarige vriendin te hebben geslagen en gestompt, onder invloed van alcohol te verkeren en hij zou niet voor zichzelf instaan. Hij wilde worden aangehouden door de politie. Zijn vriendin verklaarde daarentegen zelf ook te hebben geslagen, wilde geen aangifte doen tegen haar vriend en wilde zelf ook aangehouden worden.

Voor alle zekerheid is de man meegenomen naar het bureau, waar het verhaal duidelijk werd. Ze bleken ruzie te hebben gehad en die was een beetje uit de hand gelopen. De man werd vrijgelaten waar hij werd opgewacht door zijn vriendin en samen hand in hand het bureau verlieten.

Verkeersborden

IJSSELSTEIN- Maandag surveilleerden agenten op de Voorstraat, waar ze rond 01.15 uur twee personen tegen een muur zagen staan. De twee mannen waren een verkeersbord van de muur aan het schroeven. Bij het zien van de politie sloegen ze op de vlucht. Een 22-jarige man uit IJsselstein werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier kreeg hij een bekeuring voor baldadigheid.

Gewapende overval op woning

NIEUWEGEIN- Zondag werd een overval gepleegd in een woning aan de IJlsterveste.

In de tuin van de woning werd een feestje gevierd, toen de voorbel afging. De bewoner liep naar de deur, waar zij door twee mannen naar binnen werd geduwd en bedreigd werd met een wapen. Door te gaan gillen, alarmeerde ze de gasten in de tuin. Deze wisten de overvallers te verjagen. De twee donkere mannen reden zonder buit weg op een scooter.

De politie zoekt getuigen van de overval en roept hen op zich te melden bij de politie van het district Lekstroom op telnr: 0900-8844.