Ingezonden persbericht


Thomson introduceert uiterst
geavanceerde dvd-spelers
Geavanceerde technologie met Digital Photo View

Amsterdam, 23 juni 2003 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten, zoals televisie-, video-, en audio-apparatuur, brengt de DTH211E en DTH231E uit op de Nederlandse markt.

De DTH211E (55 mm) en de DTH231E (51 mm) zijn twee van de slankste dvd-spelers op de Nederlandse markt. Zowel de geavanceerde technologie aan de binnenzijde van deze apparaten als de vormgeving aan de buitenzijde voldoen aan de hoogst mogelijke normen: zo heeft de DTH211E een zwart display en is de DTH231E half spiegelend uitgevoerd. De twee nieuwe dvd-spelers zijn geschikt voor het afspelen van uiteenlopende standaarden en bestandsformaten (dvd, cd, cd-r, cd-rw, vcd, svcd, dvd-r/-rw, dvd+r/+rw, mp3 en wma).

Beide dvd-spelers hebben een speciale functie ingebouwd; Digital Photo View (maximaal 5 miljoen pixels) voor het tegelijk weergeven van jpeg-bestanden en muziek. Zo kunnen er op hetzelfde moment jpeg-foto's bekeken worden en mp3-muziek beluisterd worden van dezelfde cd-r.

Voor de aansluiting van compatibele apparatuur beschikt de DTH211E over één scart- en één coax-aansluiting. De DTH231E heeft twee scart-aansluitingen en uitgangen voor RGB, S-Video, +Y/PR/Pb en Component Video (zowel coax als optisch). De DTH231E is met zijn Progressive Scan (NTSC-output) tevens in staat om de kwaliteit te verbeteren van het beeld dat naar het scherm (televisie, plasma, LCD enzovoort) wordt gestuurd. Bij beide dvd-spelers wordt een handige 3-in-1 afstandsbediening geleverd. Met deze afstandsbediening kunnen ook de tv en videorecorder bediend worden.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Thomson DTH211E en de DTH231E zijn vanaf heden verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal: onder andere bij Correct, Megamax, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert. De adviesverkoopprijs van de DTH211E bedraagt EUR 149,- en van de
DTH231E EUR 169,-, beide inclusief BTW.

Over THOMSON
Met een omzet van 10,2 miljard euro in 2002 en 73.000 medewerkers in meer dan 30 landen heeft THOMSON multimedia (Euronext: 18453) (NYSE: TMS) een breed assortiment video- en aanverwante technologie, systemen, eindproducten en diensten voor consumenten en professionals in de entertainment- en mediasector. Ter verdere ontwikkeling van de digitale media heeft THOMSON multimedia vijf hoofdactiviteiten: Digital Media Solutions, Displays and Components, Consumer Products, Patents and Licensing en New Media Services. Het bedrijf distribueert zijn producten onder de merknamen THOMSON, RCA en TECHNICOLOR.

Het Zweedse kantoor van Thomson is verantwoordelijk voor de sales & marketing in Nederland en Scandinavië. In Nederland heeft Thomson een marketing, sales & consumer support kantoor in Utrecht. Voor meer informatie: www.thomson-multimedia.com en/of www.thomson-europe.com

Voor meer informatie, testproducten en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Karin Schop
Tel: 020 5304347
E-mail: Karins@text100.nl

Informatienummer voor eindgebruikers:
Thomson Nederland
Tel: 0800 8466466 (dealer informatie)
0800 - 8466766 (consumenten informatie)