Ministerie van Defensie


---


---

foto: Wilbert Pennings bij NMK 2002 (Hennie Keeris)

Pennings plaatst zich voor WK atletiek

23-06-2003

Eerste luitenant Wilbert Pennings (Koninklijke Luchtmacht) heeft zich zondag (22 juni) in het Sloveense Velenje weten te plaatsen voor de Wereld Kampioenschappen atletiek. Deze zijn volgende maand in Parijs. De topsporter, die zich heeft terug gevochten na een knie- en achillespeesblessure, sprong over 2.27 meter en lijkt op tijd in vorm voor het WK.

De officier behaalde de limiet tijdens een Europacupwedstrijd. Mede door zijn prestatie, Pennings werd tweede achter de Tsjech Janku (2.30 meter), promoveert Nederland naar de Superliga. Ook sergeant Bram Som (Koninklijke Landmacht) droeg duidelijk een steentje bij aan het kampioenschap in de eerste liga. De Arnhemmer zegevierde gemakkelijk op de 800 meter en behaalde tevens 'goud' met de estafetteploeg op de 4 x 400 meter (3.04.16).

Er kwamen afgelopen weekeinde meer topsporters in actie. De nationale Taekwondoploeg verblijft in Mexico waar het Open Kampioenschap werd gehouden. Eerste luitenant Virginia Lourens (Koninklijke Landmacht) behaalde hier knap de zilveren medaille. Eerste luitenant Dennis Mollet (Koninklijke Luchtmacht) bleef steken in de halve finale.