De Unie


GH Levensmiddelen: CAO-boekje en komend overleg

23 juni 2003 - Het heeft even op zich laten wachten, maar hierbij ontvangt u dan eindelijk het CAO-boekje voor de periode 1 juni 2002 tot 1 juli 2004. Van onze kant excuses dat dit lang op zich heeft laten wachten! Voor nu gaan natuurlijk ieders eerste gedachten uit naar de komende vakantieperiode. Maar al snel daarna zullen de eerste aanzetten gemaakt moeten gaan worden voor de CAO-onderhandelingen van volgend jaar. Daarvoor vragen wij uw aandacht en hulp.

Het is een moeilijk getij voor CAO-onderhandelingen. De CAO-onderhandelingen die wij dit jaar in diverse branches hebben gevoerd (en veelal zelfs nog voeren!), maken het meer dan duidelijk: het is onder het huidige economische klimaat niet eenvoudig om tot goede afspraken te komen. Zeker de onderhandelingen in de bedrijfstakken zijn niet eenvoudig. Want daarbinnen zijn er altijd bedrijven te vinden die het goed (blijven) doen, terwijl er ook veel bedrijven zijn die zich eigenlijk geen loonafspraken kunnen permitteren. Binnen uw branche kunnen we waarschijnlijk in 2004 hetzelfde verwachten? Dus wat daarmee te doen?

Een goede voorbereiding is zéér belangrijk.
Zeker de afgelopen tijd zijn er al meerdere malen oproepen gedaan. Maar juist nu wordt het dus erg belangrijk dat De Unie zich ook weet ondersteund door haar leden. Binnen uw branche zijn wij dringend op zoek naar leden die bereid zijn om ondergetekende bij te staan. Bijvoorbeeld door - samen met hem en enkele andere leden - van gedachten te wisselen over ontwikkelingen binnen uw branche en door kritisch mee te denken over wat wij in het kader van de komende CAO-onderhandelingen redelijkerwijs wel/niet als vraag kunnen gaan neerzetten. Overigens, de vorm waarin wij dit willen gieten biedt ook de gelegenheid dit naar de buitenwacht anoniem te doen. Dus dat laatste mag zeker geen beletsel zijn.

Wij hopen dat velen van u de helpende hand willen bieden. In de eerste plaats is De Unie natuurlijk uw vakbond. In die zin heeft u natuurlijk een belangrijke stem voor wat wij doen. Vanuit onze professionaliteit kunnen en willen wij u veel bieden, maar - zelfkritisch als we zijn - juist de goede vertaling naar uw praktijk moet beter worden. Dat is niet in de laatste plaats in uw belang. Wij weten dat wij binnen uw branche heel veel professionals vertegenwoordigen. Met die wetenschap hopen wij dat velen van u de noodzaak willen inzien en op deze oproep reageren!

U kunt uw belangstelling laten blijken door contact met ons op te nemen. Dat kan met ondergetekende op telefoonnummer 010-2846649 of per e-mail op groothandel@unie.nl. Dit laatste graag onder vermelding van CAO GiL 2004.

Voor nu wensen wij u en uw naasten allereerst een prettige vakantie toe.
Wij hopen snel daarna - naar aanleiding van deze oproep diversen van u te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel

maandag, 23 juni 2003