Jaarverslag 2002 vreemdelingenkamers

Bron: Landelijk Stafbureau Vreemdelingenkamers 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 23-06-2003

Het jaarverslag van de vreemdelingenkamers van de rechtbank Den Haag over het jaar 2002 is uitgebracht in de nieuwe stijl van de rechterlijke organisatie.

In het verslagjaar zijn vreemdelingenzaken behandeld in 16 vreemdelingenkamers. Tevens zijn de voorbereidingen getroffen voor de start van vreemdelingenkamers in de laatste drie rechtbanken. Het verslag geeft daarmee een beeld van werkzaamheden die in alle rechtbanken in Nederland plaatsvinden.

Terwijl de instroom van asielzoekers daalde, was er een record instroom van zaken. Het dalen van het aantal asielzoekers betekent dus niet dat de werkdruk van de vreemdelingenkamers direct vermindert. Alhoewel dreiging van internationale conflicten met als gevolg het toenemen van stromen van asielzoekers bleef bestaan en het aantal aanvragen van reguliere vergunningen niet afneemt, is er met de huidige capaciteit in de vreemdelingenkamers uitzicht op het afnemen van de werkvoorraden en daarmee op een aanzienlijke verkorting van de doorlooptijden in de komende twee jaar.

U kunt het verslag lezen door hier te klikken: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/lan...rslag/default.htm