Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 23 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: politie neemt geluidsapparatuur in beslag
De politie heeft zondagochtend in zijn woning aan de Dierenriemstraat een 37-jarige man aangehouden voor geluidshinder. De Stadjer had korte tijd voor zijn aanhouding met zijn stereo-installatie geluidshinder veroorzaakt. De man opende de voordeur niet voor de politieagenten, waarna in zijn woning werd binnengetreden. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Tevens werd zijn geluidsapparatuur in beslag genomen. De man werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vluchtende snorfietser op de bon
De politie heeft zondagavond in de Kleine Rozenstraat een 28-jarige man uit Groningen bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. De Stadjer kreeg in de Noorderbinnensingel een stopteken van de politieagenten. Hieraan gaf hij geen gevolg en probeerde de man te ontkomen. De politie was hem te snel af en wist hem klem te rijden. Op het politiebureau bleek op de rollertestbank dat de snorfiets te veel vermogen had. Ook maakte de uitlaat te veel lawaai. De Stadjer kreeg een derde bekeuring uitgereikt voor het negeren van het stopteken. De man mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Groningen: plakker opgepakt
In de Uurwerkersgang heeft de politie zondagmiddag een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor illegaal plakken. Politieagenten zagen dat de Stadjer bezig was met het illegaal plakken van een poster op de deur van een gebouw. Hierop werd de plakker meegenomen naar het bureau. Zijn plakgereedschap werd door de agenten in beslag genomen. De verdachte werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het verhoor mocht de Stadjer huiswaarts.

Groningen: automobilist op de bon
De politie heeft zondagavond in de Marktstraat een 31-jarige man uit Zuidbroek bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Politieagenten zagen dat de man in zijn auto een geslotenverklaring negeerde en zijn voertuig vervolgens parkeerde. De Zuidbroeker werd vervolgens door de agenten aangesproken. Bij controle bleek de automobilist niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Ook was zijn voertuig niet verzekerd en gekeurd. Hierop werd zijn auto op een politiebureau veiliggesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dakloze man vernielzuchtig
Op het Stationsplein heeft de politie zondagavond een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze man had een raam van een deur van de stationshal vernield. Daarnaast bleek de verdachte een deuk in een auto te hebben getrapt. Ook een buitenspiegel van het voertuig moest het ontgelden. De vernielzuchtige man werd door de gewaarschuwde agenten ingerekend. Op het politiebureau verloor de verdachte wederom zijn zelfbeheersing en gooide hij met kracht een computer op de grond. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)