Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Onder invloed

RHENEN In de nacht van zondag 22 op maandag 23 juni is een automobilist aangehouden.

Rond 00.45 uur zagen politiemensen een automobilist over de Achterbergsestraatweg rijden. Zij wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Aanvankelijk verhoogde de automobilist zijn snelheid naar 100 km/u, maar bracht zijn auto op de Bergweg alsnog tot stilstand. De bestuurder, een 40-jarige man uit Rhenen, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 640 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

RENSWOUDE Op zondag 22 juni werd een 22-jarige man uit Amerongen mishandeld door een jongeman.

In de middag bevond de man uit Amerongen zich bij een evenement op de Oude Holleweg. Hij had een tray met zes biertjes gehaald en deze op een tafel gezet. Een jongeman die niet bij zijn vriendengroep hoorde, pakte daar één biertje van en dronk die op. De Ameronger zei daar wat van en kreeg vervolgens een vuistslag in zijn gezicht. Daardoor braken stukjes van twee voortanden af. Vervolgens besprongen meerdere jongeren de Ameronger en er ontstond een worsteling. Daarbij werd zijn gouden halsketting van zijn nek getrokken en werd zijn GSM gestolen.

Na het voorval werd de groep jongeren door personeel van het terrein gestuurd. De Ameronger deed aangifte van mishandeling en diefstal van zijn halsketting en telefoon. De politie stelt een onderzoek in.