Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Wilde achtervolging

UTRECHT Zondagmiddag achtervolgde de politie een automobilist die door een rood verkeerslicht was gereden op de Adriaen van Ostadelaan.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 15.45 uur een automobilist door het rode licht rijden. Bij het zien van de politie ging de automobilist er vandoor, waarna de politie de achtervolging inzette. De bestuurder reed onder meer in de richting van de Tamboersdijk, Koningsweg, Weg tot de Wetenschap, Universiteitsweg richting Fort Rhijnauwen over Vossegatsedijk rechtdoor de Rhijnauwselaan op in de richting van Bunnik. De man reed tijdens de rit heel erg roekeloos, waarbij mensen opzij hebben moeten springen. Op de Vossegatsedijk reed de bestuurder een paal uit de grond, dit veroorzaakte een klapband, waarna de bestuurder tegen een boom tot stilstand kwam. Hierop wilde de verdachte verder te voet, maar kon door de politie worden aangehouden. De 21-jarige bestuurder uit Haarlem werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie zoekt getuigen en mensen die door de roekeloze automobilist in gevaar zijn gekomen. Zij worden verzocht aangifte te doen en contact op te nemen met politiedistrict Tolsteeg, via 0900-8844.

Verdachte beroving aangehouden

Verdachte beroving aangehoudenVerdachte beroving aangehouden UTRECHT Op het Westplein heeft de politie zondag rond 07.30 uur een 39-jarige Utrechter aangehouden. De man wordt verdacht van de beroving van een 23-jarige inwoner van Beneden Leeuwen, afgelopen vrijdag. Rond 08.15 uur werd deze man toen in het Godebaldkwartier beetgepakt en ten val gebracht. De dader ging er met een portemonnee vandoor. Op basis van het signalement kon de man worden aangehouden. UTRECHT Op het Westplein heeft de politie zondag rond 07.30 uur een 39-jarige Utrechter aangehouden. De man wordt verdacht van de beroving van een 23-jarige inwoner van Beneden Leeuwen, afgelopen vrijdag. Rond 08.15 uur werd deze man toen in het Godebaldkwartier beetgepakt en ten val gebracht. De dader ging er met een portemonnee vandoor. Op basis van het signalement kon de man worden aangehouden.