DIERENBESCHERMING

Vogelhelpers

Vogelhelpers zijn 'Vrijwilligers van het jaar 2002'

Den Haag, 23 juni 2003 -- De vrijwilligers van een twaalftal kustvogelopvangcentra hebben op zaterdag 21 juni jl. tijdens de algemene vergadering van de Dierenbescherming de onderscheiding 'Vrijwilliger van het jaar 2002' gekregen. Namens alle opvangcentra nam Ger Dorresteijn van Vogelklas Karel Schot uit Rotterdam de onderscheiding in ontvangst uit handen van voorzitter dr. Marie-José Enders-Slegers.

Met name het goede werk dat de vrijwilligers van deze opvangcentra doen bij de opvang van olieslachtoffers valt bij de Dierenbescherming in goede aarde. 'Want, hoewel deze opvangcentra niet direct onder de vleugels van de Dierenbescherming werken, delen ze wel een belangrijk uitgangspunt met ons: de erkenning van de intrinsieke waarde van het dier', aldus mevrouw Enders in haar inleiding. 'Dat wil in de praktijk simpelweg zeggen dat ieder dier telt. Het feit dat geredde olieslachtoffers waarschijnlijk maar een topje van de ijsberg vormen omdat er een veelvoud aan dodelijke slachtoffers is, betekent voor deze vrijwilligers absoluut niet dat je deze dieren dan óók maar moet laten sterven. Integendeel, je moet redden wat er te redden valt. Dat is de Dierenbescherming uit het hart gegrepen!'.

De kustvogelopvangcentra waar het om gaat: in Anjum: de Fugelpits Lauwersmar; in Bergen: stichting Damland; in Den Haag: vogelasiel 'De Wulp'; in Den Helder: vogelasiel 'De Paddestoel'; in Haarlem: het Vogelhospitaal; in Hoek van Holland: vogelasiel 'De Houtsnip'; in Middelburg: vogel- en egelopvang Midden-Zeeland; in Oegstgeest: het Vogelasiel; in Rotterdam: Vogelklas 'Karel Schot'; op Schiermonnikoog: vogelopvangcentrum 'Plaisterplak'; op Texel: Ecomare; en in Ureterp: vogelasiel 'De Fugelhelling'.

(einde bericht)