Ingezonden persbericht

Bell Microproducts Solutions neemt afscheid van huidige directie

Nieuwe country manager Nederland aangesteld

Almere, 23 juni 2003 - Bell Microproducts Solutions, vooraanstaand Europees distributeur van storage-oplossingen, neemt medio augustus 2003 afscheid van de directieleden Wessel Graatsma en Willem Manten. Graatsma vormt samen met Manten momenteel nog de directie van Bell Microproducts Solutions in Europa. Zij waren de initiatiefnemers van Touch the Progress, dat in 2001 werd overgenomen door het beursgenoteerde Amerikaanse Bell Microproducts.

"Dit is een belangrijke, afrondende stap voor ons als initiatiefnemers", aldus Wessel Graatsma. "In de tijd dat iedereen bezig was met de hard- en softwarekant van de IT hebben Willem Manten en ik het idee opgevat juist een storagebedrijf te starten. Volgens ons kon het moment niet uitblijven dat er dringende behoefte zou komen aan goede infrastructuren en een gedegen dataopslag. We hebben daarin gelijk gekregen en een gezonde organisatie opgebouwd. Door de jarenlange specialisatie op het gebied van storage zijn wij in staat geweest een vooraanstaande positie als storage-gespecialiseerd distributeur te verwerven. De combinatie met Bell heeft ervoor gezorgd dat wij onze storage-specialisatie nog verder hebben kunnen uitbouwen in Europa. Nu is de tijd rijp voor ons om het stokje over te geven."

Graatsma en Manten gaan verder met hun initiatief Enterprise IT Solutions (EIS), een resellerorganisatie die zich al sinds enige jaren richt op beschikbaarheid van informatie. Daarnaast zullen zij zich gaan richten op het ontwikkelen van initiatieven op het gebied van Linux/IBM-software en consultancy, alsmede financiering van IT-bedrijven.

Bell heeft in Europa voor een zogenaamde single country approach gekozen, waarbij per land één Bell-organisatie zal opereren met een country manager per land. Ieder land wordt door deze organisatorische constructie op een gelijke manier bestuurd. Zo is de gehele wereldwijde organisatie een servicegerichte organisatie met identieke doelstellingen en uitgangspunten.

Elmer Gutteling vervult sinds 18 juni de rol van Country Manager voor de Nederlandse operatie. Gutteling heeft in het verleden veel bestuurs- en directie-ervaring opgedaan bij onder meer IBM en Touch The Progress. "Oude liefde roest niet", zegt Gutteling. "Ik ken de mensen van Bell Microproducts Solutions goed omdat ik in het verleden ook voor Touch the Progress gewerkt heb. Onze wegen zijn gescheiden na de overname van Bell Microproducts omdat de nieuw ontstane directie gewoonweg té groot werd. Toen ben ik bij Ccix en vervolgens bij BP Solutions terechtgekomen waar ik mijn know-how kwijt kon. Nu krijg ik de unieke mogelijkheid om mijn oude liefde weer op te pakken. Een kans die ik met beide handen aangrijp".

Bell Microproducts Solutions
Bell Microproducts Solutions is één van grootste Value Add Storage Distributors van Europa. Doelstelling is om de meest geavanceerde oplossingen voor SAN (Storage Area Network), NAS (Network Attached Storage) en storage-beheer te ontwikkelen en leveren. Bell Microproducts Solutions BV is onderdeel van de Bell Microproducts Solutions Group met het hoofdkantoor in Almere en vestigingen in België (Mechelen), Duitsland (Dreieich/Frankfurt - Main) en Oostenrijk (Wenen). Bell Microproducts Solutions is op haar beurt onderdeel van de internationale Bell Microproducts Group (Nasdaq: BELM) één van de grootste storage-distributeurs ter wereld.

Ingezonden persbericht