Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-06-2003
Internetsite politie vernieuwd, 10.35 uur

Internetsite vernieuwd

De internetsite van de Politie Regio Utrecht is op maandag 23 juni in een nieuw jasje gestoken. Het adres blijft www.politie.nl/utrecht. De vormgeving wordt ingrijpend gewijzigd. De indeling van de site verandert iets. De site wordt uitgebreid met een aantal service-windows.

Het nieuwe concept is onderdeel van het nationaal programma Intake & Service van de Nederlandse politie. Doelstelling is om de burgers nog beter te informeren en digitaal diensten aan te bieden.

Look and feel:
Niet alle korpsen tegelijk nemen de vernieuwde site per 23 juni in gebruik. Bovendien zijn nog niet alle rubrieken op de site dan al actief. De Politie Regio Utrecht doet met een paar andere korpsen en het Nederlands Politie Instituut de aftrap voor de nieuwe look and feel van de politiesite.

Service-windows:
Een nieuwe service-window op de site is de Bureauzoeker.

Service-windows die later volgen zijn o.a.:

- Vraagbaak,

- Mijn wijk en

- E-aangifte.

Persberichten:
Voor wat betreft onze dagelijkse persberichten verandert er ook iets. Behalve op de nieuwspagina zijn de meest recente nieuwsberichten tevens te vinden op onze regionale homepage.

Er is een apart het nieuwsarchief. In het archief kan op verschillende manieren worden gezocht. Let wel: op 23 juni is het nieuwsarchief op de nieuwe site tijdelijk nog leeg. U kunt het archief dan nog raadplegen op onze oude site via het adres www2.politie.nl/utrecht

Ook nieuw is het nieuwsdossier. Maar ook dat is op 23 juni nog leeg. Nieuwsdossiers kunnen wij in de loop der tijd samenstellen uit nieuwe (vervolg)berichten.