Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-06-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.20 u) Maandag, 23 juni 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagmiddag op de Geleenstraat in Heerlen van een 41-jarige bestuurster van een auto uit Duisburg (D) bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw ruim 1,4 promille alcohol in haar bloed had. Daarnaast bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft en dat zij aanvankelijk aan de politie-agenten ook een valse naam had opgegeven. De politie maakt terzake al deze feiten proces-verbaal op tegen de verdachte.
Ook een 43-jarige automobilist uit Klimmen bleek bij controle afgelopen zondagavond op de Akerstraat in Heerlen onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen de 1,4 en 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen zondag op de autosnelwegen A-76 en A-79 in Heerlen snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden op de A-79 totaal 798 voertuigbestuurders betrapt bij het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid en op de A-76 werden totaal 1.265 voertuigbestuurders betrapt die er te hard reden. Alle 2.063 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Van een 36-jarige automobilist uit Bocholt (B) vorderde de politie het rijbewijs in. De Belg werd op de autosnelweg A-76 in Heerlen betrapt toen hij met zijn auto de terplaatse geldende maximumsnelheid overtrad waarbij de politie een snelheid klokte van 179 km p/u, terwijl ter plaatse een maximum snelheid geldt van 120 km p/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Schinveld; aanrijding
Afgelopen zondagnamiddag omstreeks 18.00 uur vond op de Putbergstraat in Schinveld een aanrijding plaats. Een 44-jarige bestuurster van een auto uit Brunssum kwam met haar auto in botsing met een snorscooter, bestuurd door een 71-jarige man uit Brunssum. Die raakte bij de aanrijding gewond. Hij werd met vermoedelijk kaakletsel en twee gebroken nekwervels per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Bleek dat de Brunssumse bestuurster van de auto onder invloed haar auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw tussen de 1,7 en 1,8 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de vrouw en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Kerkrade; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Lupinestraat in Kerkrade waren afgelopen zondag op maandagnacht omstreeks 04.00 uur wakker geworden omdat ze onraad in de woning bespeurden. Toen de bewoners naar beneden gingen om poolshoogte te nemen, ontdekten ze in de woning een inbreker. Die maakte zich meteen, zonder buit uit de voeten en rende de woning uit. De inbreker maakte via de Geraniumstraat dat hij wegkwam. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.
Ook bij een café aan Terbruggen in Kerkrade (Eygelshoven) was afgelopen nacht, omstreeks 03.30 uur ingebroken. Inbrekers zijn via de achterzijde het cafe binnengedrongen en hebben een speelautomaat opengebroken. Daar zat geen geld in, waardoor de inbrekers zonder buit zijn vertrokken. Bij de politie werd aangifte gedaan.

Slenaken; rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft afgelopen zondagmorgen de rijbewijzen ingevorderd van drie motorbestuurders, drie mannen (25 tot 40 jr) uit Herkenbosch. Die worden ervan verdacht met hun rijgedrag de verkeersveiligheid in gevaar te hebben gebracht. Het drietal reed op hun motoren op de toeristische route, de Mergellandroute waarbij het drietal soms met hoge snelheid reed (de politie-motor reed achter hen waarbij de kilometerteller van de politiemotor soms snelheden klokte van 60 tot 100 km p/u, dat men soms met hoge snelheid door soms onoverzichtelijke bochten reed waarbij men ook kort langs voetgangers reed. De politie wist de drie motorbestuurders uiteindelijk op de Dorpsstraat in Slenaken staande te houden en hen te confronteren met hun gevaarlijk rijgedrag. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie verdachten.