Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-06-2003 Mediaberichten 23 juni (12.00 uur)

Kluis uit winkel ontvreemd

ROERMOND Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een winkel aan de Marktstraat. Door het vernielen van een toegangsdeur werd toegang tot het pand verschaft. In het pand werd nog een deur vernield waarop vervolgens de kluis werd weggenomen. Op dit moment is onbekend wat de inhoud van de kluis was. De aangerichte schade aan het pand is eveneens onbekend. De politie werd gewaarschuwd door getuigen van de inbraak.

Dronken bestuurder geeft valse naam op

NEDERWEERT Zondagavond heeft de politie een 50-jarige man uit Helmond op de Wetering aangehouden. De automobilist trok de aandacht van de politie door met hoge snelheid over de weg te rijden. Bij de aanhouding vermoedden de agenten dat er alcohol in het spel was waarop de man werd meegenomen naar het burerau voor een blaastest. Nadat de eerste keer de test mislukte weigerde de man verdere medewerking. Bij de controle van het rijbewijs bleek dat de man een valse naam op had gegeven. Het rijbewijs van de man is sinds vorig jar ongeldig verklaard. De man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Er wordt een proces verbaal opgemaakt.

Twee verkeersgewonden

SEVENUM Een 13-jarige meisje uit Sevenum raakte zondagmiddag gewond bij een verkeersongeval. Het meisje fietste rond 16.30 uur vanaf de oprit van camping de Schatberg in de richting van de Midden Peelweg. Deze weg wilde ze oversteken richting Kleefsedijk. Ze zag op dat moment een 54-jarige motorrijdster uit Venray die over de Midden Peelweg reed - over het hoofd. Een aanrijding tussen beide partijen was het gevolg. Beide vrouwen zijn per ambulance naar het Venlose ziekenhuis gebracht. Het meisje is behandeld aan een hoofdwond en aan verwondingen aan haar linkerbeen. De motorrijdster raakte eveneens gewond aan haar been en ze liep een gekneusde duim op. Na behandeling zijn beide vrouwen uit het ziekenhuis ontslagen.